Brīvība bērniem un pašiem • IR.lv

Brīvība bērniem un pašiem

Linda Riekstiņa-Šņore un Krišjānis Šņore, SIA Snores īpašnieki. Foto — Ieva Salmane
Krista Dzidzēviča

Krišjāņa uzmeistarots dēla šūpulītis radīja biznesa ideju, kas nu izaugusi līdz eksportējošam uzņēmumam. Piedāvājot Montesori pedagoģijā balstītas transformējamās mēbeles, Ette Tete ļauj bērnam piedzīvot kustību brīvību un iepazīt pasauli pašam

Ražotnes Ette Tete īrētās telpas Ikšķilē jau kļuvušas par mazu strauji augošajam uzņēmumam, tāpēc tuvākajā laikā gaidāma pārcelšanās — jaunajā darbnīcā būs iespējams ražošanu dubultot. Tāds pieprasījums un uzvaras skrējiens jaunajiem vecākiem pirms pāris gadiem pat sapņos nevarēja rādīties, jo pirmā paštaisītā mēbele tapa vienkārši kā dāvana dēlam. «Tas bija ar figūrzāģi izgriezts šūpulītis — pavisam vienkāršs, necils, mazliet pat atgādināja silīti,» smejas uzņēmuma dibinātāja Linda Riekstiņa-Šņore. Ieraugot vīra Krišjāņa darinājumu, tieši Lindai radās traka ideja — varbūt tādu varētu piedāvāt arī citiem? Vīram ir zelta rokas, bet Linda visu mūžu strādājusi par pārdošanas speciālisti — labāku komandu grūti atrast. Drīz vien pieteicās otrais bērniņš, un tad ideja sāka realizēties jau apzinātās darbībās, lai pēc bērna kopšanas atvaļinājuma vairs nebūtu jāatgriežas algotā darbā.

Pirmo šūpulīti viņi uzlaboja ar iegravētām latviešu zīmēm un internetā piedāvāja interesentiem. Pāris mammas arī atsaucās. Sekoja mantu kaste, kas gan tālāku attīstību neguva, jo sērijveida ražošanā bija grūti to realizēt, lai pašizmaksa būtu minimāla, jo par simt eiro jau mantu kasti neviens nepirks. Viņi uzrakstīja pieteikumu Leader projektam un saņēma iespēju nopirkt jaudīgu darbarīku — CNC frēzi, lai šūpulīšus varētu taisīt jau lielākā skaitā.

Tobrīd Linda internetā nejauši uzgāja kādas mammas jautājumus, vai ir kāds amatnieks, kurš taisa bērnu kāpslīšus? Viņa uzreiz atbildēja, ka prototips ir izstrādes procesā un pēc nedēļas varēs piegādāt. Drīz reaģēja vēl pāris mammas, un Linda ar Krišjāni metās izaicinājumā, jo patiesībā nebija ne prototipa, ne gatava kāpslīša, ne uzņēmuma — tikai sajūta, ka te kaut kas varētu sanākt. «Kopā vilkām, zīmējām līnijas, leņķus, un patiesībā kopš tās pirmās nedēļas kāpslīša dizains nav mainījies,» atklāj uzņēmuma dibinātāja.

Ilgi gaidītā frēze

Sākumā visas mēbeles tapa ģimenes mājas pagrabā. Kad bija jālemj, kur tad uzstādīs jauno CNC frēzi, Krišjānis pat apsvēra traku domu — liekam frēzi dzīvojamajā istabā! Šņores bija izvēles priekšā, kā savu lolojumu pārveidot reālā uzņēmējdarbībā, vajadzēja riskēt un meklēt jaunas telpas. Tā kopš 2016. gada Ette Tete ražotne atrodas Ikšķilē. Pēc mēneša parādījās jau pirmais darbinieks, jo Krišjānis viens vairs nespēja izpildīt pieprasījumu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu