Rādi balsi! • IR.lv

Rādi balsi!

1
Nellija Ločmele

Austrijā valdību nupat sagāzis «oligarhu sarunu» ieraksts, kurā labējās Brīvības partijas līderis slepeni sola valsts iepirkumus krievu oligarha radiniecei, ja tā ziedos naudu vēlēšanu kampaņai, apejot likumu. Beigās dāma izrādījās viltvārde, bet skandāls ir īsts — Austrijā būs ārkārtas vēlēšanas.

Pēdējā laikā Eiropas valstīs cits pēc cita uzpeld Kremļa draudziņu skandāli. Tikmēr pie mums grūti kalendārā atrast nedēļu, kad atkal nenāktu gaismā kāda koruptīva shēma Rīgā. Jaunākā var izrādīties nāvējoša visai Saskaņas partijai, jo ir aizdomas par 300 tūkstošu eiro izkrāpšanu caur Rīgas Tūrisma attīstības biroju, lai finansētu Saskaņas vēlēšanu kampaņu aizvadītajās Saeimas vēlēšanās. Sodi tādā gadījumā būtu skarbi un faktiski nozīmētu partijas maksātnespēju.

Taču šokējošā korupcijas skandālu virkne līdz šim nav rezultējusies Saskaņas politiskajā bankrotā — reitingi turas. Rīgas bijušo vadoņu tandēms pat deklarējis, ka abu kandidēšana Eiroparlamenta vēlēšanās būšot vēlētāju uzticības balsojums viņu darbam Rīgā. 

Protams, patiesībā sestdien mēs izlemsim, kuriem astoņiem politiķiem uzticēt būt par Latvijas balsi Eiropas Parlamentā. Tas ir svarīgi, jo Latvijas spēks ir atkarīgs no Eiropas stipruma. Tomēr, ja nu kādam trūkst motivācijas piecelties no dīvāna un aiziet nobalsot, pieņemiet šo Nila un Andra «uzticības balsojuma» izaicinājumu — izvelciet pasi un aizsoļojiet līdz iecirknim nobalsot par kādu sarakstu, kura līderi nebēg uz Briseli, lai būtu tālāk no izmeklētājiem. Kāpēc klusēt, ja tev ir balss — galu galā, nākamā izdevība vēlēt gaidāma tikai 2022. gadā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu