Neesmu sliktāks! • IR.lv

Neesmu sliktāks!

11
Juris Jansons. Foto — Edmunds Brencis
Aivars Ozoliņš

Prezidenta kandidāts Juris Jansons kā savu paraugu iekšpolitikā nosauc Kārli Ulmani, taču valsts apvērsumu nesola

Tiesībsargs Juris Jansons ir parakstījis pilsoniskās iniciatīvas Par izcilu Latvijas Valsts prezidentu aicinājumu virzīt Valsts prezidenta amatam Eiropas Tiesas tiesnesi Egilu Levitu. Tomēr, kad viņam piezvanījis ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis un piedāvājis kļūt par apvienības kandidātu augstākajam amatam, Jansons esot piekritis «gandrīz uzreiz». Kopš izvirzīšanas viņš pastāvīgi uzsver, ka prezidenta amatā «orientētos uz iekšpolitikas jautājumiem», kamēr Levits esot pieredzējis ārpolitikā. Kaut gan iespēju kļūt par prezidentu viņš vērtē kā «brīnumu», kandidēt vien esot liels gods.

Prezidenta amata kandidāts labprāt piekrita intervijai, un pirmdien satikāmies Tiesībsarga birojā.

Kādus galvenos uzdevumus jūs sev izvirzītu, ja kļūtu par prezidentu?
Tie būtu vismaz trīs. Pirmais būtu sākt saliedēšanu. Man tiesībsarga amatā ir radies iespaids, ka politiķi un vara mazliet ir atrāvusies. Par to liecina arī dažādi reitingi un līdzdalība vēlēšanās. Jo tā zemāka, jo tas liecina vairāk par to, ka pilsoņi neuzticas politiķiem.

Otrs — veicināt sociālās atstumtības mazināšanu, tas ir ļoti būtiski. Gadiem tiek solīts, nekas netiek darīts, situācija ir sliktāka. Tie, kas ir trūcīgi vai kā citādi ierobežoti savās iespējās — viņu skaits nemazinās, bet dzīves apstākļi pasliktinās. Faktiski ir tāds nabadzības atvars, no kura nevar izrauties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu