Maskas kritīs • IR.lv

Maskas kritīs

1
Nellija Ločmele

Kamēr hokeja fani ar sarkanbalti krāsotām sejām uzasina mūsu izlases cīņas sparu, KNAB darbinieki melnās maskās uzkurina nodokļu maksātāju dusmas par korupciju Rīgā. Šī nedēļa sākās ar Valsts kontroles ziņojumu par vairāk nekā 20 miljonu eiro izšķiešanu tikai triju gadu laikā tikai divos Rīgas pašvaldības nodibinājumos, un KNAB kriminālprocesa ietvaros pirmdien aizturēja Rīgas Tūrisma attīstības biroja vadītāju. Tikām bijušie domes bosi un Saskaņas saraksta līderi Eiroparlamenta vēlēšanās Nils ar Andri gan jau klusi skaita dienas, kas atlikušas līdz  balsošanai, un cer, ka līdz viņiem vīri maskās nenonāks.

Toties ir kāds, kas gatavs izteikt komplimentus Saskaņai pat šādā grūtā brīdī. Tiesībsargs Juris Jansons piekritis būt ZZS kandidāts Valsts prezidenta amatam, par galveno prioritāti sauc sociālekonomiskos jautājumus un intervijās stāsta, ka Saskaņa ir mainījusies un būtu pelnījusi valdībā atbildēt par labklājības jomu. Un tas nav vienīgais pārsteigums. Kad šajā žurnāla intervijā jautājām Jansonam, kas ir viņa paraugs prezidenta darbā, ārpolitikas jomā viņš piesauca VVF šarmu, bet iekšpolitiski — Kārli Ulmani! Nē, apvērsuma ideja neesot pieņemama, toties kāds bijis ekonomiskais uzrāviens… Vēl Jansonam nav viegli izskaidrot, kāpēc viņš parakstījis petīciju un turpina atbalstīt Levitu kā «labāko prezidenta kandidātu», bet vienlaikus pats kandidē uz šo amatu, tomēr uzstādams, ka ar Levitu nekonkurē. Taču neesot arī nekāds Lemberga projekts Levita izgāšanai — ar Lembergu nekad mūžā pat neesot runājis.

Gaidīsim šo pretrunu mezgla atšķetināšanu pēc divām nedēļām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu