Arī Latvijas Zaļā partija atbalsta Jansona kandidatūru prezidenta amatam (papild.) • IR.lv

Arī Latvijas Zaļā partija atbalsta Jansona kandidatūru prezidenta amatam (papild.)

2
Tiesībsargs Juris Jansons. Foto: Paula Čurkste, LETA

Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošā Latvijas Zaļā partija (LZP) ceturtdien atbalstīja tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru uz Valsts prezidenta amatu, pēc tikšanās ar Jansonu informēja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars. “LZP ir pārliecība, ka mēs atbalstām ZZS virzīto priekšlikumu par Jansonu kā Valsts prezidentu,” norādīja Tavars.

Viņš pastāstīja, ka LZP uzklausījusi Jansona redzējumu par tautsaimniecību, aizsardzību, veselību, vides aizsardzību, kā arī par tik detalizētiem jautājumiem “kā smakām Sarkandaugavā”.

“Jansona redzējums mūs apmierina un mēs varam atbalstīt viņu kā labu prezidenta kandidātu,” norādīja Tavars. LZP arī novērtējot to, ka Jansons neskatoties uz koalīcijas plāniem mēģināt nevis balsot, bet iecelt prezidentu, ir gatavs “stāties starmešu gaismā un diskutēt par valsts attīstības vīziju”.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Uldis Augulis slavēja Jansona lielās zināšanas un pieredzi strādājot tiesībsarga postenī, proti, to kas nepieciešams Latvijas cilvēkiem.

Jau ziņots, ka ZZS veidojošās Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde trešdien nolēma Valsts prezidenta amatam virzīt tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru, aģentūru LETA informēja LZS un ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Jansons ir piekritis kandidēt uz valsts augstākās amatpersonas posteni, teica Krauze.

Par viņa kandidatūru ir notikušas konsultācijas ar apvienību veidojošajiem politiskajiem spēkiem, un paredzams, ka viņš būs ZZS virzīts kandidāts, teica politiķis. Savs lēmums šajā jautājumā vēl būs jāpieņem apvienībā esošajai Latvijas Zaļajai partijai (LZP).

LZS nolēmusi Jansona kandidatūru virzīt Valsts prezidenta amatam, jo viņš ir nepolitisks, nepartejisks kandidāts, tāpat LZS novērtē tiesībsarga paveikto darbu daudzu sabiedrības problēmu risināšanā, kā arī viņa kompetences.

Jau iepriekš konsultācijās ar LZS biedriem par iespējamiem kandidātiem Valsts prezidenta amatam izskanēja Jansona uzvārds, piebilda Krauze.

Koalīcijas vairākums vienojās Valsts prezidenta amatam atbalstīt Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita kandidatūru. Partijas “KPV LV” atsevišķi opozicionāri vēl varētu apspriest iespējamo rīcību šajā jautājumā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nolēmis nekandidēt uz otro termiņu augstajā amatā.

Valsts prezidenta kandidatūru pieteikšana sāksies rīt, 9.maijā.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (2)

rinķī apkārt 09.05.2019. 15.07

ZZS tomēr izrādās ir un paliks “kolhoza priekšsēdētāju ” partija. Domāju, iesēdinās beidzot Lembergu, tiks viņi vaļā no sava “mūžīgā balasta”, bet izrādās, ka ne jau Lembergā ir vaina, bet pašu galvās :) Pašu “ķēķa virtuve” svarīgāka par valsti

+1
0
Atbildēt

1

    ak > rinķī apkārt 16.05.2019. 09.14

    Tiem “kolhozu priekšsēdētājiem” ir arī savi (diemžēl) kolhoznieki ar savām galvām un savām mutēm. Viņiem ir darīts zināms, ja rīkosies uz savu galvu, nebūs ko likt mutē. Ja grib būt minimāli paēduši, jārīkojas kā priekšsēdētājs teiks.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu