5 interesanti koncerti maijā • IR.lv

5 interesanti koncerti maijā

Koncertizstāde Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr… Publicitātes foto
Anete Ašmane, speciāli Ir

5. maijā Latgales vēstniecībā Gors, 11. un 12. maijā Dzintaru koncertzālē  Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr… Koris Kamēr…, diriģents Aivis Greters, vijolnieki Aleksejs Bahirs un Arvīds Zvagulis, sitaminstrumentālists Ernests Mediņš

Pirms gada dzimusī koncertizstāde guvusi gan Lielās mūzikas balvas publikas simpātiju balvu un nomināciju kategorijā Gada uzvedums, gan iekļuvusi sabiedrisko mediju balvas Kilograms kultūras finālā. Mākslinieks Ilmārs Blumbergs ar Kamēr… sadarbojies kopš kora pirmsākumiem, kad to izveidoja un vadīja Māris Sirmais, bet šī programma kļuva par pēdējo kopdarbu korim un tā nu jau bijušam līderim Jānim Liepiņam. Iedvesmojoties no izcilā mākslinieka daiļrades un dzīves gājuma, tika radīti septiņi jaundarbi, kuru autori ir Kamēr… ilggadējie draugi, komponisti Georgs Pelēcis, Ēriks Ešenvalds, Pēteris Vasks, Juris Karlsons, Gabriels Džeksons, Dobrinka Tabakova un Vītauts Miškinis. 

10. maijāSpīķeru koncertzālē Programmā Chick Corea. Jānis Bombizo-Fedotovs (vibrofons), Rihards Plešanovs (klavieres)

Talantīgais Jānis Bombizo-Fedotovs, savulaik ieguvis Lielo mūzikas balvu, turpināja studijas Strasbūrā pie leģendārā vibrofonista Emanuela Sažurnē, bet nu atbraucis muzikāli priecēt Latvijas klausītājus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu