Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Izglītības likuma grozījumi, kas nosaka pāreju uz mācībām valsts valodā, atbilst Satversmei, nosprieda Satversmes tiesa (ST). Atzīt šīs normas par neatbilstošām valsts pamatlikumam bija lūguši vairāki partijas Saskaņa 12. Saeimas deputāti. ST neguva apstiprinājumu tam, ka apstrīdētās normas skartu tiesības uz izglītību.

Satiksmei slēdzot avārijas stāvoklī esošo Deglava ielas pārvadu, vispirms ir jāsāk ar sabiedriskā transporta organizēšanu, jo tas ir nozīmīgs pārvietošanās līdzeklis Dārzciema, Purvciema un Pļavnieku iedzīvotājiem, sacīja RTU Būvniecības un inženierzinātņu fakultātes docents Jānis Bidzāns. Savukārt iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) gaida, ka Rīgas domes atbildīgās amatpersonas līdz ceturtdienai izstrādās plānu satiksmes novirzīšanai prom no Deglava ielas pārvada. Ministrs otrdien teica: ja Rīgas domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.

Investīciju kompānijas Hermitage Capital Management vadītājs, finansists Bils Brauders 5. aprīlī iesniedzis sūdzību pret Swedbank Latvijas tiesībsargājošās iestādēs, jo banka bijusi iesaistīta Krievijas naudas atmazgāšanā. Sūdzībā teikts, ka caur Swedbank Latvijas filiāli atmazgāts apmēram 41 miljons dolāru. Banka pārmetumus noraida. 

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) pagājušajā nedēļā uzrunāja Eiropas Parlamenta deputātus diskusiju ciklā par Eiropas nākotni. Kariņš runā solīja, ka Latvijā «būs tīrākā un aizsargātākā banku sistēma Eiropas Savienībā».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu