«Mani uzrunā lietišķais stils» • IR.lv

«Mani uzrunā lietišķais stils»

2
Pauls Raudseps, Aivars Ozoliņš

Ja visi deputāti balsos, kā solījuši, nākamais Valsts prezidents būs Egils Levits. Viņa solītajās darbības prioritātēs atrodami arī daži pārsteigumi

Eiropas Savienības Tiesas tiesnesim Egilam Levitam jau 2007. gadā piedāvāja kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, taču toreiz viņš atteicās. Pirms četriem gadiem viņš bija galvenais konkurents ZZS kandidātam Raimondam Vējonim, tomēr aizklātā balsojumā nespēja savākt vairāk par 26 balsīm. Šogad Saeima pirmo reizi vēlēs prezidentu atklāti, tāpēc Levita izredzes ir būtiski pieaugušas. 

Pretendentu oficiāla izvirzīšana notiks tikai maija vidū, taču jau no februāra biedrība Par izcilu Latvijas Valsts prezidentu organizēja publisku atbalstu Levitam, bet 15. aprīlī visas valdības koalīcijas partijas vienojās atbalstīt tieši viņu. 

Pašlaik vēl nav zināms, vai un kādi šajās vēlēšanās būs citi kandidāti, bet 18. aprīlī Ir devās satikt Levitu viņa dzīvoklī Āgenskalnā, lai iztaujātu par iecerētajiem darbiem, ja viņš kļūtu par prezidentu.

Kādus galvenos uzdevumus jūs sev izvirzītu, ja kļūtu par prezidentu?
Ir trīs galvenie virzieni. Pats svarīgākais no tautas viedokļa ir solidaritāte. Kā samazināt reālo ienākumu nevienlīdzību, kas mums kā Eiropas valstij ir nedabiski liela. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu