Brexit rēgs • IR.lv

Brexit rēgs

Pauls Raudseps

Britu piedalīšanās Eiroparlamenta vēlēšanās var mainīt politisko gaisotni valstī

Kā nolādēta dvēsele, kura nespēj atrast mieru un turpina rēgoties cilvēku acu priekšā, kad tai jau sen bija jāatrodas vai nu debesīs, vai nu ellē, tā Lielbritānijas premjerministre Meja ik pa brīdim atkal materializējas Briselē un lūdzas, lai palīdz viņu atpestīt.

Pēc visām Brexit radītajām mokām Eiropas līderi sapratuši, ka cerēt atliek vairs tikai uz pārdabiskiem spēkiem. Pagājušajā nedēļā viņi nolēma pagarināt Lielbritānijas izstāšanos no ES termiņu līdz 31. oktobrim — Helovīnam —, kad paveras durvis uz viņpasauli un mošķi, spoki un briesmoņi klejo pa ielām. Varbūt pusnaktī tie paraus Meju sev līdzi.

Patiesībā, lai kā visiem apnicis šis britu traģifarss, 31. oktobris netika izvēlēts kā ļauns joks. 1. novembrī stāsies amatā jaunā Eiropas Komisija, un dalībvalstis negrib dot valstij, kas plāno izstāties, iespēju nominēt komisāru.

Šis būtu īstais brīdis Lielbritānijai sākt meklēt jaunus virzienus, kā izkļūt no strupceļa. Domājat, ka Meja to izmantos? Savā spītībā viņa nolēmusi atgriezties pie vienīgās taktikas, kuru spēj izdomāt, lai panāktu sava jau trīs reizes noraidītā līguma par izstāšanos apstiprināšanu — vilkt procesu garumā tik ilgi, līdz pietiekams skaits parlamenta deputātu ir tik noguruši un izmisuši, ka piekrīt nobalsot par viņas līgumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu