Grūti, bet skaisti! • IR.lv

Grūti, bet skaisti!

Arturs Krūzkops un Ieva Segliņa. Foto — Jānis Pipars
Anda Burve-Rozīte

Nacionālā teātra aktieris Arturs Krūzkops un Dailes teātra aktrise Ieva Segliņa audzina gadu un divus mēnešus veco dēlu Albertu un dzīvi bez teātra nevar iedomāties

Tā bija traka trešdiena Artura un Ievas dzīvē: 27. marta pēcpusdienā viņam par pēdējos gados izcili nospēlētām lomām Eduarda Smiļģa muzejā pasniedza Harija Liepiņa balvu, bet viņai vakarā bija pirmizāde — Kalpones Dailes teātrī.

Par emocionālo jaudu, kas jāiegulda lomās, Arturs un Ieva varētu sacensties. Viņa pēc bērna kopšanas atvaļinājuma atgriezusies Dailes teātrī ar franču dramaturga Žana Žanē darbu Kalpones — kopā ar Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu atveido kalpones, kuras izfantazē savas kundzes nogalināšanu, izvēršot veselu sadomazohistisku rituālu. 

Savukārt Artura pēdējo sezonu klāstā bijuši tādi cienīgi aktierdarbi kā Melnais bruņinieks izrādē Uguns un nakts, Pēra Ginta alter ego izrādē Pērs Gints, valdnieks Hērods Antipa izrādē Salome, pavisam nesen baltvācietis Aurels Baltiešu gredzenā — šīs izrādes Nacionālajā teātrī iestudējis režisors Viesturs Kairišs. Arturs spēlējis arī Tuzenbahu režisora Vladislava Nastavševa izrādē Trīs māsas. Refleksija, izaicinošo Larsu Kirila Serebreņņikova iestudējumā Tuvā pilsēta, kā arī smieklīgo Brenci Elmāra Seņkova latviešu klasikas iestudējumā Trīne. Par pēdējām divām lomām un Melno bruņinieku Arturs saņēmis Spēlmaņu nakts balvas.

Saskaņā ar aktiera paša sacīto tagad sācies dzīves periods, kad jauki šķiet uzņemties vienu no galvenajām dzīves lomām — tēva lomu. Pagājušā gada februārī pasaulē nāca viņa un dzīvesbiedres Ievas Segliņas dēls Alberts Krūzkops. Aktrise stāsta, ka mājās ar dēlu pavadītais laiks devis labu iespēju izvērtēt teātrī paveikto un saprast, kā dzīvot un strādāt tālāk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu