Visjaudīgākie atklājēji • IR.lv

Visjaudīgākie atklājēji

Funderful dibinātājs Raimonds Kulbergs. Foto — Edmunds Brencis
Gunita Nagle

Pamanīt tirgus tukšās nišas un drosmīgi darīt to, ko neviens cits nav darījis. Tas vieno šobrīd veiksmīgākos Latvijas jaunuzņēmumu dibinātājus, kas savu ideju īstenošanai investīcijās piesaistījuši simtiem tūkstošu. Kādas ir šīs idejas, un kāpēc investori tajās saskata potenciālu?

Kopš 2012. gada radītie jaunuzņēmumi piesaistījuši finansējumu 303 miljonu eiro apmērā — daudz vairāk, nekā tika lēsts iepriekš, apliecināja februārī prezentēts pētījums Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēma. Visi jaunuzņēmumi ir fantastisks ieguvums ekonomikai, jo rada augstas pievienotās vērtības produktus vai pakalpojumus un labi apmaksātas darbavietas.

Līdz šim Latvijā reģistrēts vairāk nekā 400 jaunuzņēmumu, un Ir Nauda nolēma iepazīt pēdējā gada jaudīgākos. Giraffe 360 atzīts par vienu no Eiropas spējīgākajiem start-up uzņēmumiem PropTech nozarē, kas saistīta ar nekustamo īpašumu tirgu. Šogad Giraffe360 investīcijās piesaistījis ap miljonu eiro. 

Arī Nordigen, kas darbojas FinTech jomā un izstrādājis rīku kredītrisku analīzei, piesaistījis aptuveni miljonu eiro. 

Interesants šķita jaunuzņēmums Funderful, kuru šī gada sākumā dibinātāji pārdeva ASV kompānijai Ruffalo Noel Levitz, kas piesaista finansējumu universitātēm. Līdz ar to Latvijā izstrādātais ziedojumu piesaistes rīks Funderful pašlaik iekaro ASV tirgu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu