Elastīgais birojs • IR.lv

Elastīgais birojs

Ilustrācija — Freepik
Krista Dzidzēviča

Igaunim un lietuvietim, izvēloties darbavietu, ir svarīga uzņēmuma attīstība un izaugsme, latvietim — darba apstākļi, arī biroja iekārtojums, liecina nesens pētījums. Ir Nauda iepazīst knifus, kas gudram uzņēmējam palīdz iekārtot darba vidi, lai tā darbotos gan kā reklāma klientam, gan vilinājums jauniem talantiem un ķīla augstai darba produktivitātei

Cilvēks darbavietā pavada trešo daļu dzīves. Biroja vērtība ar laiku tikai pieaugs, jo drīz vien darbavietā būs jāspēj sastrādāties jau četrām ļoti dažādām paaudzēm. Izteikts darbaspēka trūkums uzņēmējiem liek skatīties uz jaunajiem censoņiem, kuri šobrīd vēl sēž skolas solā, kā arī vilināt atpakaļ pensijas vecuma speciālistus. Cik dažādi darbinieki, tik atšķirīgai jābūt arī videi.

Pielāgošanās darbinieka vajadzībām ir svarīgākais atslēgas vārds ilgtspējīga biroja pastāvēšanai, ko šobrīd Latvijas uzņēmēji vēl tikai mācās. Daļa iestrēgusi šauros kabinetos, kamēr jaunie, nojaucot sienas, simt cilvēkiem liek strādāt vienā telpā. Neviens no variantiem nav efektīvs. Jāseko nevis Google standartiem, bet gan darbinieku vēlmēm, kombinējot pēc iespējas vairāk dažādu darba zonu. Starp citu, Eiropas lielākais biroja mēbeļu ražotājs Kinnarps ir izdalījis pavisam 16 veidus! Ņemot vērā telpu dažādību, profesiju specifiku, iekšējo komunikāciju, gaisa, gaismas un trokšņa piesārņojumu, iespējams radīt mūsdienīgu un efektīvu darba vidi, kas, gluži kā īpaši pašūts uzvalciņš, katram uzņēmumam būs savs.

16 darba zonas

Kārtības ietekme uz cilvēka darba spējām vēl ir neizpētīta joma, bet par gaismas, trokšņa, gaisa un tehnoloģiju nozares ietekmi neviens vairs nešaubās, un gudrs priekšnieks, remontējot vai, vēl labāk, būvējot biroja ēku, visus šos priekšnoteikumus stingri ievēro, neierobežojot darbinieku vienā telpā, bet piedāvājot iespēju strādāt vietā, kur viņš pats jūtas visproduktīvākais. 

Biroju iekārtojumi Latvijā ir visdažādākie — valsts iestādēs juristi joprojām klabina tastatūru brūnās telpās ar lakotām finiera durvīm, jaunie start-up atvērta tipa birojos personīgo darba telpu aizstāj ar krāsainiem pufiem. «Latvijas patiesība ir tajā, ka uzņēmums saprot — neviens no ekstrēmajiem veidiem nestrādā, bet tajā pašā laikā nav pilnvērtīgas izpratnes, kā izveidot ilgtspējīgu un produktīvu darba vidi. Cilvēka dabā ir vēlme ņemt vieglāko risinājumu — ja strādā citiem, derēs arī mums, bet katram uzņēmumam ir sava darba specifika, un piemērotākā būs katram atšķirīga darba zonu kombinācija,» skaidro interjera salona Krassky vadītājs Aigars Zelmenis. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu