Nededzini naudu! • IR.lv

Nededzini naudu!

Zīmējums — Freepik
Baiba Kļava

Altum izsludinājis jaunu grantu programmu uzņēmējiem ar mērķi uzlabot energoefektivitāti. Ir Nauda noskaidroja, kas ir šis grants un kā to var iegūt

Jaunais grants ELENA tapis sadarbībā ar Eiropas Investīciju banku un Eiropas Komisijas projektu Horizon 2020, un tā kopējais apmērs ir gandrīz miljons eiro — 900 tūkstoši. Tas domāts uzņēmumu energoefektivitātes audita veikšanai, lai varētu izvērtēt elektroenerģijas patēriņu, stāsta attīstības finanšu institūcijas Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Energoaudita finansējumam var pieteikties gan uzņēmumi, gan organizācijas, gan biedrības. Granta dalībnieku skaits un termiņš nav ierobežots. 

Altum pētījumi rādot, ka elektroenerģijas patēriņš daudzos uzņēmumos ierindojas lielāko izmaksu topā, tādēļ ir svarīgi naudu lieki nededzināt — samazināt patēriņu un ietaupīt līdzekļus uzņēmuma attīstībai. Altum speciālisti lēš, ka uzņēmumu energoefektivitāte Latvijā varot celties pat par 30—40%.

Grants paredzēts, lai apzinātu to, kur «jumts ir caurs» — kur nelietderīgi aizplūst lielas naudas summas. Daudzos uzņēmumos esošie risinājumi joprojām ir tādi, kas rada nevajadzīgu enerģijas patēriņu, un nauda tiek nodedzināta gaisā, saka Bērziņš. Lai situāciju uzlabotu, vispirms uzņēmumam nepieciešams definēt problēmas, meklēt to risinājumus un izveidot reālu darbības plānu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu