Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Augstākā sabiedrība
Sonora Broka

oooo Augstākā sabiedrība / High Life. Franču režisores Klēras Denī apokaliptiskās distopijas darbība notiek kosmosa kuģī — apkalpe, uz nāvi notiesāti noziedznieki, ir piekrituši piedalīties eksperimentā, neapjaušot misijas nolemtību. Galvenajā lomā Roberts Patisons, kuram izdevies atbrīvoties no romantizētā Krēslas vampīra tēla, taču Žiljeta Binoša apkalpes ārstes nimfomānes lomā ir vēl lielāks pārsteigums. Filma ir kā eksistenciāla, vizuāli izsmalcināta zinātniskās fantastikas poēma, kur Stjuarta Steiplsa un grupas Tindersticks radītais skaņu celiņš liks ieslīgt glāsmainā bezcerībā.  Kino no 29. marta.

ooo Uzticīgais / L’homme fidèle. No monogāmu attiecību morāles atbrīvotā franču filma ir provokatīvs psiholoģiskais eksperiments, kurā ar neslēptu aizrautību piedalās aktieru duets gan uz ekrāna, gan dzīvē — Letīcija Kasta un Luijs Garels (viņš arī filmas režisors). Mīlas duets strauji vēršas trijstūrī, kad Kastas atveidotā Marianna pavēsta mīļotajam, ka gaida bērnu no viņa labākā drauga Pola. Mīlas trijstūris ir tikai pirmais no attiecību pavērsieniem — spēlē iesaistās arī Pola māsa, kuras lomā vēl viena zvaigžņota pāra — Džonija Depa un Vanesas Paradī — meita Lilija Rouza Depa. Kino no 29. marta.

Dambo / Dumbo. Tims Bērtons, gotisko pasaku meistars, ekranizējis skumjo stāstu par zilonēnu Dambo ar lielajām ausīm, kas daudziem pazīstams no animācijas filmas. Stāsts par nebrīvē dzimušo zilonēnu, kuram nākas saskarties ar nežēlīgo cirka realitāti, mūsdienās, kad dzīvnieku izmantošana priekšnesumos vairs netiek uzlūkota kā nevainīga izklaide, ir īpaši aktuāls. Filmā izcila aktieru izlase — Kolins Farels, Maikls Kītons, Denijs de Vito, Eva Grīna. Neesmu redzējusi. No 29. marta.

Pludmales slaists / The Beach Bum. Amerikāņu neatkarīgā kino enfant terrible Harmonijs Korīns nebeidz pārsteigt. Līdztekus izaicinošiem videomākslas vingrinājumiem top halucinogēni krāšņas lielbudžeta filmas ar pazīstamiem aktieriem. Jaunākā filma ir radījusi spēcīgu intrigu — galvenajā lomā Metjū Makonahijs, pazīstamais tūkstošgades sākuma Holivudas romantisko komēdiju karalis ar žilbinošo smaidu un iespaidīgo vēdera muskulatūru. Viņa atveidotais varonis, kura iesauka ir Mēness Suns, dzīvo no vienas trakas ballītes līdz otrai, izaicinot vispārpieņemtās sabiedrības normas. Neesmu redzējusi. Kino no 29. marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu