Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Vairāk nekā miljons cilvēku sestdien izgāja Londonas ielās, lai pieprasītu Apvienotās Karalistes palikšanu Eiropas Savienībā un vēl vienu Brexit referendumu. Bet Brexit pretinieku petīciju par palikšanu ES parakstījuši jau vairāk nekā pieci miljoni cilvēku. Lielbritānijas konservatīvo rindās izskan aicinājumi premjerministrei Mejai atkāpties. Foto — AFP/LETA

Eiropas Komisija pabeidza sagatavošanos Lielbritānijas aiziešanai no ES bez vienošanās. Šajā gadījumā ES pret Apvienoto Karalisti izturēsies kā pret trešo valsti — uz robežām tiks atjaunota muitas kontrole, pārtikas drošības pārbaudes, ES standartu verifikācija. 

ASV īpašā prokurora Roberta Millera ziņojumā secināts, ka ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas cilvēki nav sadarbojušies ar Krieviju, lai ietekmētu prezidenta vēlēšanas 2016. gadā. Ziņojums ir konfidenciāls un iesniegts tieslietu ministram, kurš nosūtīja Kongresam savu kopsavilkumu ar secinājumiem. 

Eiropas Tautas partija apturēja Ungārijas valdošās partijas Fidesz darbību šajā Eiropas Parlamenta frakcijā. Lēmums ir kopromiss starp Fidesz darbības turpināšanu frakcijā un tās izslēgšanu, ko vairākas partijas prasīja par Viktora Orbāna īstenotās politikas neatbilstību Eiropas vērtībām. Orbāns ir atvainojies par dažiem saviem izteicieniem, taču uzstāj, ka netaisās mainīt partijas politiku.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pirmdien atkārtoti apliecināja alianses vēlmi uzņemt Gruziju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu