Kļūdu labojumi • IR.lv

Kļūdu labojumi

14. marta numurā pieļautas vairākas kļūdas, par kurām redakcija atvainojas iesaistītajiem un lasītājiem.

Rakstā Rokudzelžu kandidāti norādīts, ka Rīgas vēlēšanu komisijas vadītājs Juris Kokins kā konsultants Rīgas Satiksmē saņēmis 3000 eiro mēnesī. Patiesībā viņa saņemtās summas līdz šim nebija atklātas, taču Ir tagad izdevās tās noskaidrot — trīs gadu laikā Kokins saņēmis 75 tūkstošus eiro.

Rakstā Naudas pumpis par e-talona sistēmas izmaksām kļūdaini norādīta Rīgas Satiksmes izdevumu un Rīgas Kartes ieņēmumu starpība eiro. Pareizais skaitlis ir 21,6 miljoni, nevis 38,7 miljoni, kā norādīts žurnāla rakstā un arī redaktores slejā. Kļūda aprēķinā radusies, jo Rīgas Kartes ieņēmumi no 2009. līdz 2013. gadam netika konvertēti no latiem uz eiro. Pareizie apgrozījuma dati šajos piecos gados ir attiecīgi 8,8 miljoni, 11,1 miljons, 12,1 miljons, 12,9 un 15,2 miljoni eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa desmit gados pārsniedza 15 miljonus eiro.

Rakstā Kāpēc trūkst naudas skolotājiem? publicēti kļūdaini dati par skolotāju skaita izmaiņām no 2010. līdz 2018. gadam. Šajā laika posmā skolotāju skaits ir nevis pieaudzis, bet gan samazinājies par 3%. Vienlaikus šajā periodā par 5% ir pieaudzis pedagogu skaits, kurā līdz ar skolotājiem ietilpst arī skolu administrācija un atbalsta darbinieki.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu