Tiesa noraida suņu barības "Dogo" ražotāja prasību pret veterinārārstiem • IR.lv

Tiesa noraida suņu barības “Dogo” ražotāja prasību pret veterinārārstiem

Ilustratīvs attēls no pixabay.com

Latgales priekšpilsētas tiesa civillietā par negodīgas konkurences veicināšanu un neslavas celšanu, ko uzņēmums “Tukuma straume” cēla pret veterinārārstiem, pētniekiem un veterinārajām klīnikām, ceturtdien noraidīja suņu barības “Dogo” ražotāja prasību par pusmiljons eiro kompensācijas piedzīšanu no veterinārārstiem. Par to ceturtdien ziņoja LTV.

Šajā tiesu instancē veterinārārsti uzvarēja, bet spriedumu 20 dienu laikā vēl var pārsūdzēt. Ceturtdien nebija arī vēl zināmi tiesas motīvi, kāpēc tā noraidīja “Tukuma Straumes” prasību.

Žurnāls Ir ceturtdien sarunājās ar vienu no veterinārārstēm, kura ar nepacietību gaidīja šo tiesas spriedumu -, ar Ilzi Matīsi van Houtanu. 17 veterinārārstu tiesāšanās ar “Tukuma straumi” ir saistīta ar megaesophagus slimības epidēmiju – suņu barības vada dilatāciju jeb izplešanos, kā dēļ suņi nespēja normāli norīt ēdienu. No 2014. gada aprīļa līdz 2016. gada augustam Latvijā tā tika diagnosticēta 250 suņiem. Turklāt tā bijusi tikai aisberga redzamā daļa, norāda veterinārārste.

Lielu daļu saslimušo suņu vienoja pārtikā lietotā barība Dogo, ko ražo “Tukuma straume”. Kad veterinārārsti par šo sakritību brīdināja sabiedrību, viņiem tas beidzās ar tiesu darbiem.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu