Birums • IR.lv

Birums

4
Nellija Ločmele

Atceros nesen tviterī redzētu video ar pārsteidzošu atklājumu. Putni kādā telekomunikāciju iekārtā bija ierīkojuši slēptuvi, traucējot sakarus, — kad montieris staba galā atskrūvēja vāku, milzīgā straumē laukā gāzās ozolzīles, gluži kā varens ūdenskritums. Kaut kas līdzīgs — tikai ne tik izklaidējoši naivs — vērojams šobrīd pašvaldības uzņēmumā Rīgas satiksme. Montieri (lasi — auditori un KNAB) ir sākuši skrūvēt vaļā vāku, un laukā čupām vien gāžas sasmakuši korupcijas lēveri.

Atbilžu pagaidām nav, lielākoties ir jautājumi.

Kāpēc Rīgas vēlēšanu komisijas vadītājam būtu ar noslepenotu līgumu kā Rīgas satiksmes «konsultantam» jāsaņem finansiāla piešprice no pašreizējiem domes saimniekiem? Šis fakts nekādi nevairo uzticību godīgam vēlēšanu procesam, tieši otrādi — rada nopietnas šaubas par atbildīgās amatpersonas neatkarību.

Kāpēc Rīgas satiksme aizvadīto desmit gadu laikā samaksājusi vairāk nekā 200 miljonus eiro par e-talonu sistēmas uzturētāja Rīgas karte pakalpojumiem, bet liela daļa šīs summas — gandrīz 22 miljoni eiro — nav atrodami šī kopuzņēmuma oficiālajā apgrozījumā? Kā tas ir iespējams un pie kā tad šī nauda nonākusi? Ne viens, ne otrs uzņēmums nevarēja Ir sniegt atbildi, tātad būs jāturpina to meklēt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu