Centrālais tūristu slazds • IR.lv

Centrālais tūristu slazds

Centrāltirgus gastronomijas paviljonā cieši blakus ir 23 dažādas ēstuves. Foto — Kristīne Madjare
Krista Baumane, kulinārā bloga Krista.lv autore

Ko var redzēt un pagaršot Centrāltirgus jaunajā Gastrotirgū

Darbdienas vidū vīrietis gariem, blondiem matiem un grezni tetovētu roku pie bāra malko aliņu un lasa biezu grāmatu. Vecpuišu ballītes dalībnieki ir gatavi sākt uzdzīvot. Divas jaunas sievietes ēd nūdeles, ik pa brīdim ieskatās dokumentos un čalo itāliski. Studentu pāris ar mugursomām — viņa no Japānas, viņš no ASV — svin dzīvi ar dzirkstoša vīna glāzi un bažīgi raugās suši šķīvī. Ik pa brīdim apkārt dzirdu valodas, ko mirklī neatpazīstu.

Es neesmu lidostā, bet gan Centrālajā gastrotirgū, kas atvērts pirms pāris nedēļām un aizņem pusi atjaunotā Centrāltirgus gastronomijas paviljona. Tā ir galvu reibinoša vieta: 23 dažādas ēstuves cieši blakus, no kuru nosaukumiem grūti uzminēt saturu, tāpēc orientēšanās nolūkos paķeru no tuvējās paplātes karti, kur viss smalki paskaidrots: Gluten Active dod pankūkas, vafeles un čuros, Tarpaccio — tartarus un karpačo, bet Zivga ir grila restorāns. Te var dabūt arī austeres un kaviāru, ko droši vien novērtē dāmas kažokos ar uzkrītoši dārgu zīmolu somiņām, kādas Centrāltirgū iepriekš neatceros manījusi.

Ar peidžeri rokā

Man mugurā ir slēpošanas jaka, tāpēc pieticīgi sāku ar pelmeņiem vietā ar nosaukumu Pelman. Pelmeņi ir plašā izvēlē ar visvisādiem pildījumiem, un tos viļā manu acu priekšā. Par nepilniem pieciem eiro dabūju vidēji lielu porciju — tie bija garšīgi, bet nekas īpašs. Buljons gan bija gaužām plāns un pavisam bez sāls. Īpašs ir pasūtījuma pieņemšanas veids — kad esi samaksājis, tev izsniedz apaļu peidžeri, kas sāk mirgot un vibrēt, kad ēdiens gatavs. Tā ir veiksmīga metode, kas ļauj pasūtīt no jebkuras ēstuves, klīst apkārt vai atrast brīvu galdu un tad pašam aiziet pēc savas porcijas.

Piesēst iespējams pie kāda no daudzajiem galdiņiem, kas salikti ejās starp restorāniem un nišās paviljona malā, vai bāra letēm viscauri. Darbdienā te ir daudz cilvēku, un tos visus pieskata apsargu modrā acs — droši vien, lai atbaidītu kabatzagļus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu