Jaunie mākslinieki 5 izstādēs • IR.lv

Jaunie mākslinieki 5 izstādēs

Ikgadējā konkursa SEB stipendija glezniecībā izstāde Latvijas Mākslas akadēmijā. Publicitātes foto
Veronika Viļuma, Fold

Pašmāju nozīmīgākās mākslinieku kalves — Mākslas akadēmijas — studentu svaigākos darbus var novērtēt vairākās izstādēs Rīgā un citviet Latvijā

Vērtība Latvijas Mākslas akadēmijā
Akadēmijā skatāma par tradīciju kļuvusī ikgadējā konkursa SEB stipendija glezniecībā izstāde, kurā šoreiz no dažādiem skatpunktiem aplūkots plašais vērtības jēdziens. Konkursā var piedalīties ikviens akadēmijas students, neraugoties uz nodaļu un mācību gadu, tāpēc izstāde piedāvā aizraujošu kokteili ar dažādām tēmas interpretācijām, atšķirīgām glezniecības tehnikām un izpildījuma līmeņiem. Konkursa darbus vērtēs žūrija, bet izstādes apmeklētāji līdz noslēguma dienai uz vietas var balsot par savu favorītu, vērtēt un salīdzināt savu gaumi ar citu izvēlēm. Vairāki iepriekšējo gadu laureāti jau kļuvuši pazīstami Latvijas glezniecībā — izstāde ļauj iepazīt šos vārdus, vēl pirms tas noticis.
Pēc neliela pārtraukuma, no 28. marta, akadēmijas aulā būs skatāma nākamā studentu izstāde, veltīta akadēmijas simtgadei.
Līdz 15. martam. Kalpaka bulvāris 13.

Ellas Mežules darbs.
Publicitātes foto

Ellas Mežules personālizstāde viesnīcā Grand Poet Hotel
Pāris minūšu gājienā no akadēmijas mākslas cienītāji var turpināt nodoties gleznu apskatīšanai un vērtēšanai — viesnīcā Grand Poet Hotel atklāta LMA maģistrantūras studentes Ellas Mežules personālizstāde Es vēroju ātrus, vientuļus pūļus, tie man stāsta par saviem gausiem kosmonautiem. Tā ir sestā izstāde jaunās mākslinieces karjerā un atklāj Mežules vērojumus un sajūtas par cilvēka dabu un tās nenoteiktību. «Ellas darbi ir inteliģenti, iespējams, tie paver cerību civilizācijai izdzīvot šajā sadomazohistiskajā konceptuālisma pasaulē, kurā, izrādās, vēl kaut kur eksistē daba un kāds pat prot to piefiksēt,» tā studentes darbus komentē gleznotājs un LMA prorektors Andris Vītoliņš.
Izstāde atvērta ne tikai viesnīcas viesiem, bet katram interesentam. Šis varētu būt arī labs iegansts apskatīt ēku, kura pērn saņēma gada balvu Rīgas arhitektūrā.
Līdz jūnijam. Raiņa bulvāris 5/6.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu