Toronto • IR.lv

Toronto

Kaiva Gotham

Pilsēta, kurā tagad smaržo pēc zālītes

Esmu literatūras studente Toronto Universitātē, bet pusi laika pavadu, muzicējot ar savu rokgrupu Luge. Piedzimu Toronto, Latvijā nodzīvoju līdz 14 gadu vecumam, un ar ģimeni atgriezos Toronto pirms gandrīz septiņiem gadiem. Laika gaitā esmu kļuvusi par vegāni, kas ietekmē arī manas restorānu izvēles.

Kurš no priekšstatiem par pilsētu ir pilnībā mainījies, tur dzīvojot ilgāku laiku?
Pirmie iespaidi par Toronto veidojās, kad bērnībā braucu uz Kanādu ciemos. Parasti biju te vasarās, tāpēc šķita, ka Toronto vienmēr ir silts un saulains. Kad pusaudža gados ar ģimeni šurp pārvācāmies, uzskatīju, ka Toronto ir progresīvi domājoša utopija. Sasniedzot balsošanas vecumu, kļuva skaidrs, ka arī šeit ir problēmas. Bet ikdienā cilvēki ir ļoti draudzīgi, un tas tiešām atbilst stereotipiskajam priekšstatam par to, kādi ir kanādieši. Lai arī Toronto dzīvo gandrīz trīs miljoni cilvēku un tajā ir arī politiskas pretrunas, pilsēta ir ļoti omulīga.

Kāpēc jādodas ceļojumā uz Toronto? Ar ko tā atšķiras no citām Kanādas un Ziemeļamerikas pilsētām?
Uz Toronto jābrauc, ja ir vēlēšanās mierīgi izbaudīt lielu pilsētu, tas ir, bez milzīgiem pūļiem un stresa. Lielākoties Toronto jūtas mazāka, nekā tā patiesībā ir. Atšķirībā no citām metropolēm šeit nav grūti iejusties kā vietējam. Toronto ir strauji augoša, un pilsētas moto ir Diversity our strength — dažādība ir mūsu spēks. Tātad, ja kādam teiksit, ka esat no Latvijas, jums atbildēs: «Ā, jā, manas draudzenes draugs, man liekas, arī ir latvietis.» Un tad ieteiks kādu labu restorānu. Toronto izceļas ar kulināro izsmalcinātību. Es pat teiktu, ka tā ir viena no galvenajām izklaidēm, ja atbrauc šurp brīvdienās.

Vēl jāpiemin, ka Toronto ir Kanādas ekonomiskā lokomotīve. Tā nav galvaspilsēta, bet sevi uzskata par mini Ņujorku. Te ir daudz mākslas galeriju, slavens kinofestivāls, dažādi mūzikas festivāli un pasaules rakstnieku festivāls.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu