Bēgšanas mēģinājums • IR.lv

Bēgšanas mēģinājums

3
Aivars Ozoliņš

Saskaņas EP vēlēšanu saraksta līderu nomaiņa liecina par krīzi partijā

Resnākās žurkas bēg pirmās. Acīmredzot kuģis tik tiešām grimst.

Vēl tikai 5. februārī Rīgas domes un Saskaņas priekšsēdētājs Nils Ušakovs Pirmajam Baltijas kanālam teica: «Eiroparlamenta vēlēšanās 2019. gadā es netaisos piedalīties nekādā veidā.» Tas bija jau pēc KNAB kratīšanām jeb, kā tagad tajās aprindās ir politkorekti teikt, «sadarbības vizītes» viņa darba kabinetā un dzīvesvietā 30. janvārī. Pagāja tikai trīs nedēļas, un izrādās, ka viņš tomēr taisās ļoti tiešā veidā piedalīties EP vēlēšanās, turklāt ar leģendāro «misteru 20 procenti» Andri Ameriku piekabē.

Akrobātiskā kūleņa jeb savā politiķa karjerā «smagākā lēmuma» iemeslus Ušakovs otrdien skaidroja ar it kā notiekošo «karu pret rīdziniekiem» nolūkā «izlaupīt Rīgu», ko ilustrējot Saeimas pošanās atņemt Rīdzinieka kartes turētājiem pašvaldības atlaides dažādiem pakalpojumiem, un viņš nu došoties aizstāvēt viņu intereses «Eiropas līmenī».

Ušakova kaķi Kuzja un Muris, ja prastu, smietos pilnā balsī. Bet viņa vēlētāji varētu vaicāt, vai Nils tiešām uzskata viņus par galīgiem muļķiem. Pēdējo trīs nedēļu laikā kaut kur sācies kaut kāds karš, tāpēc Ušakovs laižas lapās?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu