Galvenais — nepārgudrot • IR.lv

Galvenais — nepārgudrot

Duets Carousel — Mārcis Vasiļevskis un Sabīne Žuga. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Jakone

Kas īsti ir Supernovas uzvarētāji — duets Carousel?

Pirmdienas pēcpusdiena, un Sabīne ar Mārci joprojām nav spējuši īsti atvilkt elpu. Pēc uzvaras Supernovas konkursā un ceļazīmes izcīnīšanas uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Telavivā pagājušas tikai divas dienas. Starp virkni citu darbu viņi atrod laiku arī sarunai. Turklāt uzaicina uz savu Purvciema oāzi. Nelielu mājiņu netālu no iepirkšanās centra Domina, kas iesēdusies starp daudzdzīvokļu namiem. Ap žogu saaugušie vīteņaugi to noslēpuši tik prasmīgi, ka pirmajā brīdī paskrienu mājai garām. Tā parasti notiekot ar viesiem, kas nāk pirmo reizi. Mārcis steidz pretī atslēgt vārtiņus, bet Sabīne tvaicē elektronisko cigareti uz mājas lievenīša. Mārcim līdzi rikšo Ozijs. Melns mopsis, kurš aizelsies rukšķēs un šņāks visu viesošanās laiku, līdz vienubrīd dosies nosnausties.

Sabīne Žuga un Mārcis Vasiļevskis ir pāris. Purvciema mājiņā viņi dzīvo kopā. Tomēr to viņi nelabprāt afišē. Gribas, lai cilvēki pievērš uzmanību viņu mūzikai, nevis attiecībām. Neesot jau tā, ka viens par otru kaunas, abi pajoko. Uz sarunu apmetamies mūziķu virtuvē iepretim pašu izveidotajai mūzikas studijai. Māja patīkami smaržo pēc vīraka, uz galda trauciņos sabērtas baltā zīdkoka ogas un mandeles. Nelielā zaļā tējkannā Mārcis uzvāra tēju, ko iepilda stikla glāzēs.

Viens otru jūt

Tik lielas auditorijas priekšā Sabīne un Mārcis kā duets uzstājās pirmo reizi. Turklāt, lai gan abi kopā muzicē jau kopš 2015. gada, tā bija arī debija oriģinālmūzikā — pirmā kopīgi sarakstītā dziesma un Sabīnes gadījumā arī pirmā vispār sarakstītā dziesma. Mārcis jau vairāk nekā desmit gadus spēlē rokgrupā Laime pilnīga. Roks viņā jaušams līdz matu galiņiem. Tiešā nozīmē — kuplās matu cirtas ir kā radītas to svaidīšanai rokmūzikas ritmos. Gari mati viņam ir jau no 12 gadu vecuma. Kā izskatītos ar īsām cirtām, Mārcim nav ne jausmas. Reiz, filmējot Laime pilnīga mūzikas klipu, viņa mati tika noslēpti ar grima palīdzību. Māksliniekiem tas prasījis divas stundas darba.

Tomēr kopā ar Sabīni Mārcis izpilda vieglu džezu — viņa mūzikas gaume esot ļoti plaša. Mūziķus kopā saveda grupas Astro’n’out bundzinieks Mārtiņš Miļevskis — Sabīne meklēja ģitāristu jaungada koncertiem korporatīvajos pasākumos un restorānos. Duets izdevās. Uz skatuves viņiem bija viegli, viens otru juta, labi saspēlējās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu