Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Koalīcijas partijas cer līdz 15. aprīlim vienoties par kopēju kandidātu Valsts prezidenta amatam, pirmdien paziņoja valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV). Partijas esot vienisprātis, ka būtu jāvirza kopējs kandidāts. JKP un Nacionālā apvienība jau paziņoja, ka varētu atbalstīt ES Tiesas tiesneša Egila Levita kandidatūru. Pašreizējā prezidenta Raimonda Vējoņa pilnvaras beigsies 7. jūlijā. Koalīcija vēlas arī izvirzīt vienu Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja amata kandidātu.

Rīgas Pārdaugavas tiesa otrdien apmierināja Zolitūdes traģēdijā apsūdzētā aizstāvju lūgumu veikt papildu būvprojekta būvkonstrukcijas sadaļas ekspertīzi, kas prasīs vairākas nedēļas. Papildu ekspertīzi veiks eksperti Kaspars Kurtišs un Gatis Vilks. Tiesa ekspertiem uzdevusi izlemt vairākus jautājumus, piemēram, vai vidējā virsbetona slāņa svars virs pārseguma paneļiem ir lielāks, nekā paredzēts projektā. Pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas tiesa varētu lemt par tiesas izmeklēšanas pabeigšanu un pāriešanu pie tiesu debatēm.

Pēc atkārtota pieteikumu izvērtējuma Pasažieru vilciens nolēmis, ka elektrovilcienus iepirks no Čehijas uzņēmuma Škoda Vagonka par 241 888 000 eiro. Iepriekšējais iepirkuma uzvarētājs spāņu firma Patentes Talgo S. L. (Talgo) solīja pārsūdzēt šo lēmumu. Šis ir Latvijas trešais mēģinājums nopirkt jaunus vilcienus, un pārsūdzības atkal attālina vilcienu iegādi.

Noziedznieki Latvijā plānojuši nolaupīt kādu tiesu izpildītāju, par viņa atbrīvošanu pieprasot 350 000 eiro, otrdien informēja Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. Noziegums novērsts sagatavo-šanas un plānošanas stadijā. Janvārī saņemta informācija par nolaupīšanas plānošanu, vēlāk plānojot arī slepkavību. Februārī sadarbībā ar pretterorisma vienību aizdomās turētā persona aizturēta un piemērots drošības līdzeklis — apcietinājums.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu