Žurnāls: Vai tiesāšanās rekordists Lembergs galu galā izspruks no cietuma? • IR.lv

Žurnāls: Vai tiesāšanās rekordists Lembergs galu galā izspruks no cietuma?

8
Aivars Lembergs. Foto: Paula Čurkste, LETA

Šonedēļ – 16. februārī – apritēs desmit gadi kopš pirmās tiesas sēdes smagos noziegumos apsūdzētā Aivara Lemberga krimināllietā. Tā joprojām ir pirmās instances tiesā. Sprieduma laiku grūti prognozēt, bet sēdes ir nozīmētas jau uz 2020. gadu. Vai Lembergs izspruks no cietumsoda nesamērīgi ilgas tiesāšanās dēļ, vaicā žurnāls Ir?

Ceturtdien žurnāls atgādina, ka apsūdzība Lembergam tika celta 2008. gadā. Saraksts ir garš: kukuļņemšana, kukuļu izspiešana, naudas atmazgāšana, dokumentu viltošana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana un nepatiesu ziņu norādīšana deklarācijās.

Lieta tika nodota tiesai divos kriminālprocesos. Savukārt Rīgas apgabaltiesa tos apvienoja vienā — šobrīd 228 sējumus apjomīgā lietā. Lai arī process tuvojas noslēgumam, ir grūti prognozēt, kad tieši spriedums sagaidāms. Katru nedēļu ir saplānotas četras sēdes, vasarā gan būs atvaļinājums.

Vēl nav zināms, kādu sodu Lembergam, viņa dēlam un Sormulim prasīs prokurori. Panti ir smagi, paredz arī brīvības atņemšanu. Turklāt, ņemot vērā Moneyval procesā pievērsto uzmanību naudas atmazgāšanas lietām un lietā figurējušajiem atmazgātajiem miljoniem, var prognozēt, ka arī šajā jautājumā prokuratūras nostāja būs barga.

Taču būtiskākais jautājums, kas urda, raugoties uz garo procesu, — vai beigu beigās, ja vaina tiks pierādīta un Lembergu notiesās, sods netiks atcelts vai mīkstināts tieši nesamērīgi ilgās tiesvedības dēļ?

Kopumā Lemberga lietā nozīmētas 1176 tiesas sēdes, notikušas ir 563, atliktas – 613, tai skaitā apsūdzēto dēļ – 123, bet advokātu dēļ – 154.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (8)

Sskaisle 14.02.2019. 10.24

nu lemberu vismaz megina tiesāt , lai ar netiesā un nenotiesās , protams , kurš negrib dzīvot ? visi grib, kuram nav bail no lapsenēm? visiem ir

bet kā tad ar dienvidu tiltu – paceliet augšā visus papīrus par dienvidu tiltu – paskaitiet – kuri tilta varoņi tagad ir miljonāri – likumīgi un tikumīgi –

kapēc nav rokasgrāmata kā kļūt par miljonāru rīgas domē?

starp citu – feisbukā ušakovs bija piezīdies manam kontam tikai pašvaldības vēlēšanu laikā,tagad ir miers no viņa, kamēr biedrs lembergs veic ikdienas darbu – sabiedrības zombēšanu feisbukā katru dienu – palasiet, pavērtējiet – un padomājiet – cik cilvēku Latvijā viņam piekrīt un būtu gatavi par viņu balsot

un … cik daudz patiesību pasaka Lembergs – brīžiem škiet, ka viņš lasa IR komentārus , kamēr savu vienīgo patiesību Lembergs – noklusē , protams –

bez tiesu varas attīrīšanās nekas nebūs, bet …. nu ja Bičkovics, ja Kalnmeiers tur sēž kā karaļi , ja sabiedrība klusē – neiebilst – par kādu attīrīšanos var būt runa?

+2
0
Atbildēt

0

QAnon 14.02.2019. 08.15

Lembergs viens cietumā bez visiem LC, DPsaimņieks, LPP, ZRP, Vienotības un to sugas un saprātā brāļiem, SC, neliešiem, būtu uzskatāma par politisko izrēķināšanos. Jādomā “Puzes hercogam” ir pietiekoši mapīšu par visiem pārējiem, lai tie nevēlētos dalīt ar viņu cietuma nāras. Esmu par to, lai Lembergu galu galā iesēdinātu un Latvijas visās jomās piedzīvotu tiesiskuma uzplaukumu.

+1
-1
Atbildēt

2

    ak > altinyildiz 14.02.2019. 16.38

    “Puzes hercogam” saka kokāmurs. Lembe var sodīt savu vasali par šādu nelatvisku titulu piekabināšanu viņa augstībai. Būtu vismaz praties kaut vai sakot Puzes labietis, vai puzes virsaitis. Visbeidzot var izmantot dzejnieka fantāzijas tēlu – Puzes lāčplēsis, kas arī pietiekoši spoži norāda uz ekselences superkuper spēcīgo nacorientāciju.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    QAnon > ak 15.02.2019. 09.02

    Kas kuram? Ja daudziem Lembergs ir vislatvijas capo di tutti capi, bez kura ziņas ne Vienotības ne SC kremļjaģas neuzdrīkstas pat nevienu lieku miljonu nozagt, tad man viņš ir tikai nelielās Puzes hercogistes valdnieks.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    J.šveiks > altinyildiz 14.02.2019. 09.33

    obligāti katrā ziņā blakus lembem uz cietā noziedznieku sola jāsēd pērkamo pseidonacionāļu partijas īpašniekiem un sponzoriem

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    BardainaisSigne > J.šveiks 14.02.2019. 20.47

    Muļķa pseidošveiks nav pamanījis,ka pat viņa dieveklis Bordāns spiests atzīt – maksātnespējas jomu NA ir sakārtojis labi:Maksātnespējas joma no melnās avs pamazām kļūst par veiksmes stāstu, uzskata tieslietu ministrs Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija). https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/bordans-sola-maksatnespejas-reformas-otro-kartu.a309606/
    Ka tik kremļa pakalpiņiem un apmelotājiem pašiem vēl nav kur jāpasēž uz cietām mēbelēm.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    QAnon > BardainaisSigne 15.02.2019. 08.52

    Vai tad Bordāns divās nedēļās nesakārtoja?

    0
    0
    Atbildēt

    0

QAnon 14.02.2019. 09.53

NA, vecais čekas pedofīl, nav saimnieku, ka taviem elkiem: kremļa maukām, čekas kājslauķiem, zagļiem un pidarasiem. Ja neesi sagādājis Zatļeram vēlēšanos, kaut tas labāk būtu piedzimis bez rokām un kājām, bet nekad netuvojies varai, tad nebūsi adekvāts nacionālpatriotus kritizēt.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu