Pazudušo dvēseļu radītāji • IR.lv

Pazudušo dvēseļu radītāji

Andris Strazds un Elza Kaktiņa. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Alberte

Grupa Polifauna, kurā muzicē uzņēmēji, jurists, grafikas dizainers un mikrobioloģe, pērn izdeva debijas albumu, kas ieguvis divas nominācijas Zelta mikrofonā 2019. Grupas kodols ir Elza Kaktiņa un Andris Strazds, kuru attiecībās šis ir pirmais «bērns»

Dziesmu vijīgās melodijas ievelk kā baudpilna slīkšana nomierinošā tējā, tās aizved ceļojumā, kuram negribas sagaidīt beigas. Tā par Polifaunas albumu raksta mūzikas kritiķis Uldis Rudaks laikrakstā Diena un prognozē, ka You Look Like a Lost Soul kļūs par vienu no 2018. gada labākajiem albumiem latviešu mūzikā. Lielākais nomināciju skaits Zelta mikrofonā ir Instrumentiem, taču Polifaunai tikušas divas kategorijas — gada debija un gada indie/alternatīvās mūzikas albums.

Pērn martā Polifauna izdeva savu pirmo albumu un jau gada nogalē ieguva Austras balvu. Tā ir latviešu mūzikas ierakstu balva, ko kopš 2015. gada piešķir mūzikas kritiķu un ekspertu žūrija Latvijas gada labākajam albumam.

Rudakam prieks, ka Austras balvu, kas ir Zelta mikrofona alternatīva, saņēma tieši Polifauna. «Viņi neizgudro divriteni no jauna, bet ar esošo brauc tik pārliecinoši, ka nesabrauks pat skudriņu, kas izskrējusi ceļā,» saka Rudaks un norāda, ka viņam reti kaut kas tik ļoti patīk. Debijas albuma koncertā klausījies un brīnījies nevis par to, kas notiek uz skatuves, jo «nekas unikāls jau tas nav, bet par to, kas notiek ar mani — cik ļoti patīk, cik skaisti skan —, klausījos un baudīju».

Mūzika uzspridzināja

Uz sarunu aicinu grupas kodolu — Andri un Elzu. Viņi muzicē ne tikai uz skatuves, bet arī mājās, jo ir pāris. Intervijas laikā viens otru labi papildina, iztaujā un uzbūvē stāstu par to, kā radās grupa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu