Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Favorīte
Sonora Broka

oooo Favorīte / The Favourite. Par kostīmdrāmu atdzimšanu jāpateicas režisoriem, kuri vēsturiskās detaļas atļaujas interpretēt pēc sava prāta, panākot svaigu un ekstravagantu efektu. Jorga Lantimosa filmas vienmēr bijušas izaicinošas, taču šoreiz režisors spēris soli pretī skatītāju labsajūtai — desmit Oskara nominācijām izvirzītā Favorīte ir glezns, gudrs un spēcīgs kino. Sveču apgaismojums un platleņķa kameras izmantojums radījis savdabīgu un cietsirdīgu pasauli, kurā mīt dižciltīgas hiēnas — karaliene Anna (Olīvija Kolmane) un viņas kompanjones (Emma Stouna, Reičela Veisa). Kino no 7. februāra.

ooo Visi gali sniegā / Cold Pursuit. Viens no gadījumiem, kad Eiropā tapušas veiksmīgas filmas Holivudas versiju uzņem tas pats režisors, tikai jau ar citu vērienu un pazīstamiem aktieriem. Precīzi un nevainojami veidotais trilleris ir norvēģu režisora Hansa Petera Mūlanna filmas Iznīcināšanas kārtībā (In Order of Disappearance) pārfilmējums, kurā albāņu narkotirgoņus aizstājuši Amerikas pamatiedzīvotāji. Kvalitatīva izklaide ne tikai žanra cienītājiem.  Kino no 8. februāra.

ooo Pazust nomalē / Gutland. Izceļojusies pa Toronto, Roterdamas un Berlīnes kinofestivāliem, režisores Govindas van Māles debijas filma nonākusi līdz Rīgai. Tā ir apbrīnojami savērpta, mistiska krimināldrāma, kuras darbība norisinās nelielā Luksemburgas miestiņā. Klaustrofobiskā atmosfēra, kā arī atjautīgi izmantotās atsauces uz kino klasiku, piemēram, Alfreda Hičkoka Uz ziemeļiem caur ziemeļrietumiem slaveno ainu kukurūzas lauka malā, ierindo šo filmu februāra obligāti skatāmo filmu sarakstā. Kino Bize no 8. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu