Vajadzīgs putna lidojums • IR.lv

Vajadzīgs putna lidojums

1
Ralfs Nemiro. Foto — Lauris Aizupietis
Indra Sprance

KPV LV ienāca politikā ar solījumu ātri likvidēt OIK, bet tagad jaunais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro negrasās pārsteigties — jāsagaida juridisks vērtējums un pēc tam jālemj Saeimai

Industriālas tematikas mākslas darbs ar caurulēm, kas ekonomikas ministra kabinetā pie sienas atradās vismaz divu pēdējo ministru laikā, tagad tur vairs nekarājas. Jaunais ministrs Ralfs Nemiro devis priekšroku plikām sienām. Vēl studiju laikā Nemiro pastrādājis šajā ministrijā par juristu — profesijas izvēli sapratis jau vidusskolā, tomēr vairāk piesaistījusi privātā sfēra. Interesi par politiku viņā atmodinājis Artuss Kaimiņš, Nemiro ir KPV LV kopš tās dibināšanas.

Kādi ir svarīgākie mērķi, kurus vēlaties sasniegt amatā?
Veicināt tautsaimniecības izaugsmi. Gribam nospraust lielus mērķus — teiksim, gada griezumā tiekties uz 5% pieaugumu. Lai veicinātu tautsaimniecības attīstību, nav nepieciešama tikai fiskāli ietekmīga politika. Šad tad tas ir vienkārši atvieglots process, informācijas aprite.

Kas jūsu līdzšinējā pieredzē rada pārliecību, ka varēsit tikt galā ar ekonomikas ministra pienākumiem?
Izveidojies tāds maldīgs priekštats, ka ekonomikas ministram jābūt ekonomistam. Tā nemaz nav, piemēram, OIK likvidēšana ir dziļi juridisks process. Šeit un īstenībā ļoti daudzās ministrijās ir vajadzīgs šis putna lidojums.

Jums tas ir?
Man noteikti ir. Neviens par ministru izmācīties nevar, to var iegūt tikai ar pieredzi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu