LTV: Janvārī visstraujāko reitingu kritumu piedzīvojusi partija "KPV LV" un "Saskaņa" • IR.lv

LTV: Janvārī visstraujāko reitingu kritumu piedzīvojusi partija “KPV LV” un “Saskaņa”

1
"KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš. Foto: Paula Čurkste, LETA

Šogad janvārī par 3,3 procentpunktiem krities vēlētāju atbalsts politiskajai partijai “KPV LV”, bet otro straujāko kritumu piedzīvojusi partija “Saskaņa”, kuras reitings krities par 3,2 procentpunktiem, liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu centrā SKDS tapušie partiju reitingi.

Janvāra aptaujā lielākais atbalsts aizvien bija partijai “Saskaņa”, tomēr arī tā, salīdzinot ar decembri, kad par to balsotu 20,6% aptaujāto, jau janvārī piedzīvoja pamatīgu kritienu, jo par to bija gatavi balsot 17,4% aptaujāto.

Tomēr atbilstoši jaunajiem partiju reitingiem lielāko kritumu piedzīvojusi partija “KPV LV”, par kuru janvārī būtu balsojis 7,1%, kas ir par 3,3 procentpunktiem mazāk, jo decembrī par partiju balsotu 10,4% aptaujāto.

Otro vietu partiju reitingā ieņem Jaunā konservatīvā partija ar 12,1%, kas ir par 3,2 procentpunktiem vairāk nekā decembrī, kad par partiju balsoja 8,9%. Tai seko Zaļo un zemnieku savienība ar 8,1%, kas ir par 1,5 procentpunktiem vairāk, jo decembrī partiju atbalstīja 6,6%.

Par Nacionālo apvienību janvārī balsotu 7,7% un salīdzinājumā ar decembri tas ir par 1,2 procentpunktiem vairāk, kad par partiju balsoja 6,5%.

Tāpat nelielu kāpumu ir piedzīvojusi “Attīstībai/Par!”, jo janvārī par to balsotu 6,7%, lai gan decembrī par to balsoja 6,2%.

Tomēr no 13.Saeimā ievēlētajām partijām viszemākais atbalsts ir partijai “Jaunā Vienotība”, kuru janvārī atbalstītu tikai 4% no aptaujātajiem, kas ir par 0,2% mazāk nekā decembrī.

Komentāri (1)

J.Biotops 06.02.2019. 09.54

Tādi reitingi maz ko liecina par partijām, toties labi parāda, kas par tautu mēs esam. Bordāns ar savām vēstulēm vēstniecībām ir devis lielāku ieguldījumu Latvijas diskreditēšanai mūsu sabiedroto acīs, kā visi Krievijas sulaiņi kopā. Saskanīgajiem un visādām graždānokām ar grigumikiniem nekas līdzvērtīgs nav pa spēkam. Bet JKP reitings… audzis.
Kariņš šorīt tv ar spiests taisnoties, ka ministram iespējama arī cita rīcība, ne tikai opozīcijas paņēmieni (kaut īstai opozīcija arī nepieklājas sūdzēties ārzemju vēstniekiem) Normālā demokrātijā tāds Bordāns par līdzīgu varoņdarbu tiktu patriekts no valdības ar smaržīgu koku, bet Kariņam rokas sasietas – ja aiztiks tautai tik mīļas partijas vadoni, tad ar koalīciju cauri. Kāda tauta, tāda valdība. Turpinājums sekos.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu