Jāprasa • IR.lv

Jāprasa

Nellija Ločmele

Gandrīz četrus mēnešus pēc Saeimas vēlēšanām beidzot ar atvieglojuma nopūtu «varēja būt arī sliktāk» esam sagaidījuši jauno valdību. Taču atslābt nav pamata. Koalīcija ir tik raiba, ka grūtus reformu soļus tā spers tikai tad, ja jutīs vēlētāju elpu pakausī. Ja neko neprasīsim, neko arī nedabūsim.

Jau palasot valdības deklarāciju, ir skaidrs, ka partijām bijis pagrūti vienoties par darba virzieniem, bet konkrēto rīcības plānu izstrāde vēl tikai priekšā. Kādi būs šie plāni, un kādas ir jauno ministru vērtības — par to Ir iztaujās kabineta locekļus interviju sērijā, ko turpināsim trijos žurnāla numuros.

Šoreiz fokusā sociālā joma — veselība un izglītība. Ilze Viņķele negrib uzsprāgt uz mīnas jau pirmajā darba nedēļā, tāpēc ar atbildēm uz samilzušiem jautājumiem par rindām, tarifiem un algām nepārsteigsies, bet principiāli sola mainīt iepriekšējās valdības iedibināto «divu grozu» sistēmu veselības aprūpē. Ilgas Šuplinskas viedokļi par mazajām skolām un latgaliešu valodu jau uzvirmojuši ziņās ar drusku skandāla pieskaņu, taču sarunā pārliecināmies — ministres patiesā rūpe ir izglītības kvalitāte. Kā tieši to nepazaudēt aiz naudas, slodžu un atzīmju ciparu jūras, laikam īsti skaidrs vēl nav pašai ministrei. Uz sarunu aicinājam arī labklājības ministri Ramonu Petraviču — viņa piekrita, taču vēlāk pārcēla intervijas laiku uz februāri.

Turpinājums sekos!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu