VIDEO: Rīgas Katoļu ģimnāzijas audzēkņi vāc ziedojumus skolasbiedram • IR.lv

VIDEO: Rīgas Katoļu ģimnāzijas audzēkņi vāc ziedojumus skolasbiedram

1
Tomass Jēkabsons. Publicitātes foto

Rīgas Katoļu ģimnāzijas (RKĢ) skolēni labdarības koncertā vāc ziedojumus skolas audzēknim Tomasam Jēkabsonam. Koncerts notiks Sveču dienā 2. februārī plkst. 18, informē skolas pārstāve Indra Vaļeniece.

Koncerts būs īpašs – RKĢ kapelā pulcēsies visdažādāko mūzikas žanru pārstāvji: suitu sievas ar savu sakrālo burdona dziedājumu ne tikai koncertā, bet arī svētajā. misē, Rinkuļu ģimenes trio, koklētāju ansambļa “Kārta” skanējumā skanēs tautas mūzika un E. Dārziņa “Melanholiskais valsis”, kā arī citi viesi, mūsu skolas skolēni un absolventi.

Tomasam ir smaga iedzimta slimība – spina bifida jeb mugurkaula plaisa ar muguras smadzeņu bojājumu. Viņam ir ļoti grūti staigāt, kustēties un darīt citas bērniem ierastas lietas, tāpēc ir nepieciešama speciāla korsete, kas balsta mugurkaulu un palīdz noturēt stāju, mazinot sāpes un spriedzi. Šādas korsetes tiek izgatavotas Vācijā pēc individuāla pasūtījuma un izmaksā 6000 eiro. Patlaban ir savākta tikai ceturtā daļa nepieciešamās summas. Šī korsete Tomasam nozīmē pilnvērtīgu bērnību un iespēju mācīties skolā.

Rīgas Katoļu ģimnāzijā patlaban mācās 180 skolēnu. Īpaša šī skola ir ar mazajām klasēm, individuālu pieeju skolēnam un ģimeniskajām attiecībām. Pateicoties vidusskolas īpašajai vizuālās komunikācijas programmai un skolas radio raidījumam, skolēni var radoši izteikties.

Gatavojoties koncertam un cerot piesaistīt vairāk ziedotāju, skolas audzēkņi – Tomasa klasesbiedri un vidusskolnieki – ir izveidojuši mūzikas video Arņa Medņa dziesmai “Es gribu kā bērns vēl just”.

Ziedot Tomasam var ar bankas starpniecību:

Labdarības fonds BeOpen

Reģ.Nr. 50008218201,

Konta nr. LV59 CBBR 1123 2155 00010

Mērķziedojums – Tomasam Jēkabsonam

Komentāri (1)

Fridolins 20.02.2019. 16.45

Neviens no svētajiem tēviem nav piedāvājis ziedot zelta grabuļus no sava tērpa?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu