Mīlestības dēļ • IR.lv

Mīlestības dēļ

Makss Macola un Baiba Bārda Cēsu trattoria Bekko. Foto — Gints Ivuškāns
Ieva Puķe

Pirms 10 gadiem Baiba spontāni pārcēlās uz drauga dzimto Itāliju. Bet tagad — jau trijatā — ģimene labāk jūtas Cēsīs, kur ir droši, tīrs gaiss un biznesa iespējas

Ap ēstuvi Cēsu centrā tumsā griežas putenis, iekšā ir omulīgi, garšīgi smaržo. Latviete Baiba un itālis Makss smejas, ka patlaban pārsvarā dzīvojot darbavietā. Itāļu trattoria, ko pāris atvēra augustā, ir vaļā sešas dienas nedēļā. Viņi atpūšas tikai pirmdienās. Laika ekonomijai noīrējuši dzīvoklīti 20 metru attālumā no restorāna. Pēc skolas vecākiem pievienojas arī pirmklasnieks Sebastians.

«Che coss’è l’amor? Kas ir mīlestība?» rakstīts pie notīm, kas izdrukātas kā sienas dekors virs dīvāna. «Mana mīļākā dziesma,» ierunājas Makss. «Tās autors Vinīčo Kaposela Itālijā nav tik labi pazīstams.» Arī viņu restorāna nosaukums Bekko atšifrējams tikai noteikta dialekta lietotājiem. Bekko nozīmē «auns», un Makss ir Auns un Vērsis pēc horoskopa.

«Viss sākās kā joks, smējāmies par kādu YouTube video, kur figurēja šis vārds,» atceras dzīvesbiedri. «Pēc tam domājām: kāpēc lai Bekko nebūtu restorāna nosaukums? Īss, atmiņā paliekošs.»

Māja Latvijas laukos

Baiba Bārda itāliski runā brīvi. Uz Vidusjūras valsti pārcēlās 2009. gadā. «Eko-nomiskās krīzes dēļ?» jautāju. «Nē, mīlestības,» viņa atbild ātri.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu