Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Vecā dārza noslēpums
Sonora Broka

ooo Vecā dārza noslēpums. Gaidot jauno latviešu filmu, sociālajos tīklos pavīdēja komentārs — «pēdējo gadu Latvijas filmās par mūsdienu bērniem sižets neveidojas, ja nav iejaukta nekustamo īpašumu drāma». Īpašums šajā filmā atgādina katra bērna sapni — veca, noslēpumaina ēka simtgadīgu koku ielokā. Lai gan režisoru Olafa Okonova un Gunitas Grošas filma sirgst ar liekvārdību (kas kļūst par izaicinājumu mazajiem) un neveikliem pārspīlējumiem, it īpaši ļauno tēlu izstrādē, tai piemīt enerģija un naiva sirsnība. No 25. janvāra.

ooooo Saulriets / Napszállta. Ungāru režisors Lāslo Nemešs, kurš ieguva starptautisku atzinību ar satricinošo Saula dēlu, turpina izaicināt ar konceptuālu kameras lietojumu, kura dēļ skatītājs spēj maksimāli identificēties ar galveno varoni un viņa skata leņķi. 1913. gada Budapešta, Pirmā pasaules kara priekšvakars. Draudīgu notikumu virkne attīstās neiedomājamā ātrumā, pārsteidzot trauslo Īrisu, kas ierodas tēva kādreizējā īpašumā — leģendārā dāmu cepuru veikalā. Nemešs ir radījis filmu, kas runā gluži vai aizmirstā kinovalodā — te jāuzticas maņām, ne prātam. Kino no 25. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu