Veiksmīgie burgeri • IR.lv

Veiksmīgie burgeri

Aleksandrs Vēvers, Street Burgers saimnieks. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Jakone

Kā kļūt veselīgam? Stilīgās ķēdes Street Burgers saimnieks iesaka burgeru diētu. Kā uzņēmumam izdevies būt tik veiksmīgam?

Hipsterīgs vīrietis sinepju krāsas džemperī, pelēku auduma mugursomu plecā un cirtainiem matiem, kas rēgojas ārā no sulīgi sarkanas cepures. Mūsu sarunas laikā viņš citē Mesas dziesmu un atzīstas, ka perfekcija nav domāta viņam. «Cilvēki grib perfektas frizūras, perfektas mājas, perfektus dzīvokļus. Perfektas dzīves, kuras saskatījušies Instagram. Man vajag kļūdas. Pat interjerā — ja viss ir perfekti izlaizīts, es ieeju telpā un jūku prātā. Perfekta vide nogalina radošumu.» Tāds ir populārās burgernīcu ķēdes Street Burgers saimnieks un dibinātājs Aleksandrs Vēvers, kuru satieku Blaumaņa ielas restorānā.

Ir pusstunda pirms ēstūža darba laika sākuma, bet darbinieki jau steidzīgi rosās. Pavisam ir pieci Street Burgers restorāni — trīs Rīgā, viens Jūrmalā un viens Liepājā. Aleksandrs uzņēmumā skaitās valdes loceklis, bet viņa otrā pusīte Krista Tabaka — līdzīpašniece.

Klausoties, kā uzņēmējs runā par sava restorāna burgeriem, grūti noticēt, ka, par spīti paša noliegumam, viņā neslēpjas perfekcionists. Precīzi zina katra produkta izcelsmi. Liellopa gaļa nāk tikai no šķirnes buļļiem, olas — no brīvībā audzētām vistām. «Godīgums pret klientu ir pats svarīgākais uzņēmuma ideoloģijā,» viņš skaidro. Un tas darbojas. Restorāni strādā ar peļņu, un cilvēki nāk visdažādākie. No rīta skolēni, vēlāk biroju darbinieki, vakarā un brīvdienās ģimenes. «Lielākais prieks, kad ierodas omīte ar opīti un mazbērniem,» saimnieks pasmaida.

Uz Rīgu ar urbīti

Aleksandrs ir no Preiļiem. Lai pēc skolas piepelnītos, piestrādāja būvniecības darbos, tāpēc arī nolēma iestāties Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātē. Studijas gan vēlāk nepabeidza, jo vajadzēja gādāt iztiku. Uz galvaspilsētu bija atbraucis ar vienu vienīgu darba instrumentu — akumulatora urbīti. To lika lietā dažādās brīvdienu haltūrās — remontēja dzīvokļus. Taču atklājās, ka Aleksandram ir alerģija pret putekļiem. Turklāt bija sākusies krīze — būvniekiem bieži vien nesamaksāja vai samaksāja krietni mazāk, nekā bija solīts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu