Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Sonora Broka

ooo Kondoru kalve. Mākslinieka Miķeļa Fišera portrets, Latīņamerikas ceļojuma dienasgrāmata un melnbaltas fantasmagoriskas vīzijas, kur redzami reptiloīdi un citi Fišera mākslas darbu varoņi —  Kondoru kalvi var skatīties gan kā vienu, gan trīs atsevišķas filmas. Tā veidota kā detektīvstāsta un ceļa filmas (road movie) apvienojums, kurā režisors Mārtiņš Grauds, meklējot mākslinieku, izvaicā mazu Peru un Bolīvijas ciematu iedzīvotājus. Ceļojuma ainas ierāmē Fišera filozofiskās sarunas ar draugiem — par kosmosu un vienkārši par dzīvi. Kino Bize 18., 19., 20. janvārī.

ooo Bens ir atgriezies / Ben Is Back. Pazīstamo filmu Kas nomāc Gilbertu Greipu scenārija autors un Šis tas par Eiprilu režisors Pīters Hedžess neliek vilties arī savā jaunākajā darbā. It kā vienkāršas struktūras filma pārliecina ar rūpīgi izstrādāto tēlu psiholoģiju un jutīgo aktieru saspēli. Holija (Džūlija Robertsa) un viņas dēls Bens (Lūkass Hedžess) — no rehabilitācijas centra aizbēdzis narkotiku atkarīgais — meklē pazudušo ģimenes mīluli suni, visas Ziemassvētku nakts garumā ik uz soļa sastopoties ar pagātnes rēgiem un balansējot starp bezdibeni un cerību. No 18. janvāra.

ooooo Paradīzes bērni / Les enfants du paradis. Kamēr gaidām Jāņa Ābeles debijas filmas 7 miljardi gadu pirms pasaules gala nonākšanu kinoteātru repertuārā februāra sākumā, Kino Bize piedāvā tai noskaņoties ar franču kino vakariem. Vienā no tiem — 22. janvārī būs skatāma viena no slavenākajām franču filmām režisora Marsela Karnē Paradīzes bērni (1945) — kurtizānes Garansas un skumjā mīma Batista mīlas peripetijas 19. gadsimta Parīzes bulvāros un teātra aizkulisēs. Paradīzes bērni, kas tika filmēti vācu okupētajā Parīzē un Nicā, pārsteidz ar neticamu vērienu — krāšņajām dekorācijām un masu skatiem. Pirms filmas režisores Lienes Lindes ievadvārdi. Vairāk informācijas Kinobize.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu