Kāpēc atlaida LTV vadību? • IR.lv

Kāpēc atlaida LTV vadību?

7

Aizvadītā gada pēdējā darba dienā, 28. decembrī, sabiedrību pārsteidza pēkšņais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmums atbrīvot no amata LTV valdes priekšsēdētāju Ivaru Belti un valdes locekli programmu attīstības jautājumos Sergeju Ņesterovu, jo tie zaudējuši padomes uzticību. Ir aicināja abas puses izskaidrot konflikta būtību


Dace Ķezbere, NEPLP priekšsēdētāja, visu padomes locekļu vārdā

Iepriekšējā valdes sastāva trīs gadu periods beidzās 2016. gada februārī. Toreiz izdevās smagās sarunās pārliecināt iepriekšējā NEPLP sastāva kolēģus par valdes priekšsēdētāja Ivara Beltes termiņa pagarināšanu, konkursa laikā atkārtoti tika atbalstīta arī Sergeja Ņesterova kandidatūra, bet Ivars Priede amatā stājās pēc atkārtota konkursa 2016. gada vidū. Kas mainījās? Belte izteica priekšlikumu par kompetenču jomu pārdali, priekšsēdētājam pārņemot tehnoloģisko attīstību un reklāmas un mārketinga jomu.

Šobrīd redzu, ka tieši šo stratēģisko jomu pārvaldības vājums noveda pie neuzticības izteikšanas.

2017. gadā tikām informēti, ka paredzēto vienotās režijas telpu remontdarbu gaita nenotiek atbilstoši plānotajam un ir radies sadārdzinājums no 150 000 eiro uz 298 399 eiro. 2018. gada pavasarī parādījās vēl viena neplānota instalāciju sadārdzinājuma pozīcija no 150 000 eiro uz 306 907 eiro. Radās bažas, ka sākto mērķdotāciju varam neapgūt. Paralēli 2018. gada aprīlī Ziņu dienesta darbs tika paralizēts, izejot no ierindas atsevišķiem režijas pults mezgliem.

Vērsāmies MK ar lūgumu piešķirt naudu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem un godīgi izstāstījām arī par sadārdzinājumu vienotās režijas projektā. 2018. gada augustā tika piešķirti 414 137 eiro, kas ietvēra arī instalāciju nodrošinājumu vienotās režijas savienojumu izveidei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu