5 interesanti koncerti janvārī • IR.lv

5 interesanti koncerti janvārī

Dziedātāja Beāte Zviedre. Publicitātes foto
Anete Ašmane, speciāli Ir

18. janvārī. Lielajā ģildē Dialogs ar Mocartu. Pianiste Diāna Ketlere, Sinfonietta Rīga, diriģents Olari Eltss

2019. gada pirmajā koncertā Sinfonietta Rīga izvēlas godināt dižo Vīnes klasiķi Mocartu. Gadu kamerorķestris sāk arī ar jaunu sadarbību un pirmo satikšanos ar igauņu diriģentu Olari Eltsu, kam tūkstošgades sākumā Rīga bija otrās mājas, vadot mūsu Nacionālo simfonisko orķestri. Kopā viņi piedalīsies pārlaicīgā dialogā starp Mocartu un mūsdienām, atskaņojot ungāra Etveša opusu Dialog mit Mozart, savukārt sarunā starp šo un aizsaules pasauli vedīs Silvestrova Messenger, bet paša klasicisma ģēnija daiļrade būs pārstāvēta ar populāro 40. simfoniju un 20. klavierkoncertu, kurā atkal tiksimies ar ārvalstīs mītošo pašmāju pianisti Diānu Ketleri.

19. janvārī. Koncertzālē Lielais dzintars Duende. Flamenko karalis. Karloss Pinjana, Migels Anhels Orengo Visente, Liepājas Simfoniskais orķestris, diriģents Sesars Alvaress

Lai kādi laikapstākļi arī būtu janvāra vidū, tie noteikti nebūs tik karsti un saulaini kā zemēs, no kurām atbraukuši šā koncerta viesi, kas ar savu temperamentu sasildīs arī Liepājas klausītājus. Nācis no muzikālas ģimenes ar dziļām flamenko tradīcijām, ģitārists Karloss Pinjana jau kopš 90. gadu vidus ir aktīvs šā žanra pārstāvis. Koncertprogrammu Rubato viņš izveidoja un ieskaņoja albumā 2017. gadā kopā ar Mursijas reģiona simfonisko orķestri un diriģentu Sesaru Alvaresu, bet tagad karst­asinīgo spāņu simfoniķu vietā stāsies liepājnieki, kopā ar ģitāras virtuozu ļaujoties Andalūzijas čigānu dejas flamenko ritmiem, harmonijām un sajūtām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu