Latvija ‘18 • IR.lv

Latvija ‘18

1
Foto — LETA

Skaisti

Viena no Latvijas simtgades svinību kulminācijām bija šīsvasaras dziesmu un deju svētki, kurus klātienē apmeklēja 500 000 cilvēku. Vairāk nekā nedēļu ilgajos svētkos mūziku un dejas varēja baudīt arī vairāk nekā 40 publiskās skatīšanās vietās. Tur rādīja gan deju lieluzvedumu Māras zeme, gan noslēguma koncertu Zvaigžņu ceļā, kas beidzās ar 16 500 koristu dziedātu Pūt, vējiņi! un turpinājās visu nakti ar sadziedāšanos Mežaparkā. Svētkos šogad bija arī vairāki jaunumi — sadziedāšanās notika ar virtuālo kori, bet svētku dalībnieki pirmoreiz tika reģistrēti elektroniski.

Foto — LETA

Gandrīz puse 13. Saeimas vēlētāju savas balsis šogad atdeva par jaunajām partijām. Lai arī visvairāk mandātu saņēma Saskaņa, otrā vieta tika partijai KPV LV, un tikpat daudz vietu Saeimā ieguva arī Jaunā konservatīvā partija, bet cieši tām sekoja apvienība Attīstībai/Par! Vēlētāji krietni izsijāja ZZS, Nacionālās apvienības un Jaunās Vienotības sarakstus — koalīcijas spēki zaudējuši vairāk nekā pusi balsu. Bez mandāta palikuši tādi politikas «ilgdzīvotāji» kā Augusts Brigmanis un Aija Barča (ZZS). Saeimā nav iekļuvuši arī ministri Dzintars Rasnačs (NA) un Rihards Kozlovskis (JV). Vēlētāju uzticību neizpelnījās ne Ingunas Sudrabas vadītā No sirds Latvijai, ne Tatjanas Ždanokas Latvijas Krievu savienība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu