Pabriks atsauc savu kandidatūru uz Ministru prezidenta amatu (papild.) • IR.lv

Pabriks atsauc savu kandidatūru uz Ministru prezidenta amatu (papild.)

11
Partijas "Attīstībai Par!" Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks. Foto: Ieva Leiniša, LETA

(papildināta ar 2. rindkopu)

Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” (AP) politiķis Artis Pabriks nolēmis atteikties no iespējamas pretendēšanas uz Ministru prezidenta amatu, aģentūru LETA informēja AP pārstāve Laila Spaliņa.

Neoficiālās sarunās kā iespējamo kompromisa kandidātu premjera amatam politiķi min “Jaunās Vienotības” (JV) pārstāvi Krišjāni Kariņu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Kariņš sacīja, ka pašlaik prezidents nav aicinājis viņu uz tikšanos, kā arī sarunas par viņa nominēšanu nav notikušas. Kariņš arī norādīja, ka pašlaik situācija ir ļoti neskaidra un jāredz, kā tā attīstīsies, proti, vai AP nevēlēsies izvirzīt citu kandidātu, ņemot vērā, ka tā ir tā dēvētā jaunā partija.

“Situācijā, kad rīcībspējīgas valdības izveidošana ir Latvijas stabilas attīstības priekšnoteikums un mana kandidatūra atsevišķu politiķu aizvainojuma un ambīciju dēļ varētu traucēt vienoties, esmu pieņēmis lēmumu atteikties no Ministru prezidenta amata kandidāta nominācijas iespējas,” paziņojumā pauž Pabriks.

Politiķis akcentē, ka nekad nav licis savas personiskās ambīcijas augstāk par valsts interesēm. “Manuprāt, politiķa uzdevums nav iegūt varu par katru cenu tikai tādēļ, lai nonāktu kāda kabineta portretu galerijā. Politiķa uzdevums ir runāt, pārliecināt, censties rast kompromisu un arī piekāpties, ja tas ir sabiedrības un valsts interesēs,” pauž Pabriks.

Viņš brīdina, ka pašlaik “bezatbildīgi politiķi cenšas iegūt reitinga punktus ar elkoņiem un skaļiem paziņojumiem, mēģina izkarot sev vietu varas olimpā, šķeļot sabiedrību, apmelojot konkurentus un pildot oligarhu rīkojumus”.

“Tas nav un nekad nav bijis mans ceļš politikā. Es aizgāju no Eiroparlamenta, lai vestu politikā jaunus cilvēkus, lai būtu noderīgs Latvijai, strādājot šeit uz vietas, jo uzskatu, ka šobrīd mūsu dzimtenes nākotne izšķiras šeit, uz vietas, nevis Briselē vai Strasbūrā. Tas mums ir izdevies,” pauž AP politiķis.

Pabriks norāda, ka ir devis solījumu Latvijas cilvēkiem un arī turpmāk izmantos savas zināšanas un pieredzi, “lai strādātu valsts labā – parlamentā vai valdībā”.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien turpina tikšanās ar 13.Saeimā ievēlēto partiju frakciju vadītājiem, lai pārrunātu politisko partiju redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu, tai skaitā iespējamo atbalstu vienam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Vējonis pirmdien atsauca politiķa Alda Gobzema (KPV LV) nomināciju premjera amatam, ņemot vērā, ka viņa veidotajai valdībai nebūtu izdevies iegūt Saeimas vairākuma atbalstu.

Gobzems bija otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģināja izveidot valdību. Iepriekš prezidents bija uzticējis valdības veidošanu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderim Jānim Bordānam. Taču pēc nedēļu ilgiem JKP centieniem vienoties par iespējamo Bordāna valdību un tās darbiem vairākas partijas nolēma izstāties no šīm sarunām. Ņemot to vērā, prezidents Bordāna nomināciju atsauca.

Komentāri (11)

rinķī apkārt 11.12.2018. 15.18

Izskatās, ka ar to arī “jaunajai politikai” ir pielikts punkts, bet jaunajiem politiķiem būs laiks mācīties politiku, un varbūt, ka kāda daļa no viņiem arī kļūs par ilgtermiņa politiķiem, bet līdz ar Kariņa ievēlēšanu Saeimā iestāsies miers.

+5
-2
Atbildēt

1

    tara > rinķī apkārt 11.12.2018. 19.32

    Jaunajiem politiķiem vairs nav laika mācīties “politiku”.
    Vecajiem ir jāizbeidz savi vecie niķi un stiķi. Vecajiem politiķiem, ja vēl ir saprāta dzirksts saglabājiesies aiz aptaukotām smadzenēm, ir jāpiekāpjas un jāpakāpjas malā.
    Vecie ir zaudējuši vēlēšanas.
    Tik vienkārši … zaudēji, piekāpies uzvarējušiem, lai nākošajās vēlēšanās tev vispār vieta Saeimā atrodas.
    Nu nemaz no savam kļūdām nemācās. Cik partiju jau vēlētāji ir aizslaucījuši.
    Vecās partijas atkal kāpj uz vecajiem grābekļiem. Bet tauta vēro un atceras ko kurš šajā laikā runāja un darīja.

    +2
    -2
    Atbildēt

    2

    QAnon > tara 11.12.2018. 20.48

    Kuri tad bez KPV un varbūt arī VL, būtu tie jaunie? Taču ne jau taukmūlis Pabriks un OIK afērists Pavļuts, jeb Bordāns, kurš bija klāt visos LC noziegumos no paša sākuma un Potapova ar Jurašu, kas KNABā noziedznieku ķeršanas vietā nodarbojās ar politiku?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > tara 11.12.2018. 22.52

    ..Vecie ir zaudējuši vēlēšanas. Tik vienkārši … zaudēji, piekāpies uzvarējušiem +++ “Jaunie un vecie” spēki. Šādās kategorijās daži ļaudis sāka spriest pēc vēlēšanām, sakot, ka “jaunie” spēki ir uzvarējuši. Pirms vēlēšanām biežāk zīlēja – SC iekļūs valdībā, vai ne. Man šķiet, ka par “jaunajiem” spēkiem pirmais sāka runāt Bordāns ar savām , liekas, 16 balsīm no 100. Un tā ir kļūda. Ja “jaunie spēki” tiešām būtu uzvarējuši vēlēšanās, tad šobrīd valdība būtu jau sastādīta. Un, ko tas nozīmē – “jaunie ” spēki? ” Ja tie ir spēki, kuri ir pret zagļiem, tad tas nav nekas jauns. Oligarhus Daugavā slīcināja kad? Zatlers arī bija pret korupciju, kas te jauns? :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

tonijs 11.12.2018. 21.40

“Politiķa uzdevums ir runāt, pārliecināt, censties rast kompromisu un arī piekāpties, ja tas ir sabiedrības un valsts interesēs,” pauž Pabriks. / Es kaut kā neredzēju nekādu piekāpšanos no A/P puses, kad Bordāns mēģināja izveidot valdību.

+3
-1
Atbildēt

0

Jānis Lakijs 11.12.2018. 16.24

Vai tad valsts prezidents bija Pabriku nominējis ministru prezidenta amatam?
Ja ne, tad arī es atsaucu savu kandidatūru :D

+2
-1
Atbildēt

1

    andrejs > Jānis Lakijs 11.12.2018. 17.11

    Parasti tā nedaru, bet es šoreiz arī!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu