Pat dators no koka • IR.lv

Pat dators no koka

«Gandrīz viss manā kabinetā ir Latvijā radīts un audzis, cenšamies izmantot vietējos materiālus un preces.» Foto — Edmunds Brencis
Krista Dzidzēviča

A/s Latvijas valsts meži valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks

Šogad iestādīti 22 718 000 koku, gadā tiek saražoti 18 miljoni tonnu skābekļa un nodarbināti vairāk nekā tūkstotis darbinieku — tik ievērības cienīgi fakti raksturo akciju sabiedrību Latvijas valsts meži.

Kad ierodamies viesos pie Latvijas valsts mežu prezidenta Roberta Strīpnieka, viņš uzreiz priecīgi teic — gatavodamies intervijai, atradis kādu vērtīgu vēstures liecību. «Tikai nelieciet man sēdēt savā krēslā, iesim tepat uz mīkstajām mēbelēm,» viņš draudzīgi aicina, jo viesus nekad neuzņemot, sēdēdams oficiālajā priekšnieka krēslā.

Kabineta vidū ir liels koka galds, uz tā vienmēr atrodas kalendārs, kurā tikšanās tiek ierakstītas ne tikai nedēļu vai mēnesi, bet pat gadu uz priekšu. «Lai gan viss šodien tiek iegrāmatots digitāli, man tomēr patīk acu priekšā turēt analogo versiju. Turpat blakus arī uzņēmuma stratēģija un darāmo darbu saraksts, kas nemitīgi atgādina par apmēram 15 lietām, kas katru dienu jāizdara — kam jāpiezvana, kurš jāuzaicina uz tikšanos un citas sīkākas darba dienas detaļas,» Strīpnieks skaidro.

«Esmu vācējs un reti ko spēju izmest,» viņš atklāj, ka kabinetā glabā vecos plānotājus, un starp tiem arī minētā svarīgā vēstures liecība — 1999. gada kalendārs, kur 28. oktobra lappusē fiksēts Komercreģistra apmeklējums. «Šajā dienā ar kolēģiem svinīgi devāmies izņemt jauna uzņēmuma Latvijas valsts meži reģistrācijas apliecību. Tādi mēs bijām — bez cilvēkiem, bez naudas, tikai ar apliecību rokās,» nostalģiski atceras Strīpnieks.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu