Bunkurā baidīties • IR.lv

Bunkurā baidīties

2
Aivars Ozoliņš

ANO migrācijas paktu partijas izmanto ikdienas attiecību kārtošanai

Latvju ideoloģisko dzeloņdrāšu sargi gandrīz nogulēja savai Rietumu apdraudējuma retorikai parocīgo ANO Globālo migrācijas kompaktu. Attapās tikai pirms divām nedēļām, kad ziņu virsraksti pavēstīja par šā dokumenta apspriešanu Igaunijā. Kauns Jūlijai Stepaņenko un Nacionālajai apvienībai! Nepiedodama aizmāršība — vārdam «migrācija» jebkurā starptautiskā dokumentā automātiski jāiedarbina nacionālais pretošanās reflekss!

ANO Ģenerālā asambleja deklarāciju par bēgļiem un migrantiem vienbalsīgi atbalstīja jau 2016. gada septembrī, bet pērn aprīlī arī rezolūciju par šīs politiskās vienošanās vadlīnijām un pieņemšanas laika rāmi, kura ietvaros šogad notika starpvaldību konsultācijas, kuras noslēdzās 30. jūlijā.

Tomēr NA priekšvēlēšanu lozungos tā nebija aktualitāte. Droši vien tāpēc, ka Krievija gatavojās kara eskalācijai Ukrainā un migrantu plūsmu vairošanu no Tuvajiem Austrumiem bija aizbīdījusi mazāk svarīgu darbu plauktā. Turklāt Eiropas Savienības vienošanās ar Turciju par Sīrijas bēgļu uzņemšanu radījusi Kremļa lolotajiem Eiropas radikāļiem pierādījumu deficītu migrantu plūdu apokalipses pareģošanai.

Igaunijas parlaments 26. novembrī atbalstīja šo valstīm nesaistošo ANO politisko deklarāciju. (Otrdien arī Lietuvas Seims nobalsoja par pievienošanos ANO paktam.) Toties nacionālās pretošanās aktīvisti Latvijas parlamentā ar skubu sataisīja pieprasījumu iekļaut Saeimas darba kārtībā rezolūciju pret ANO migrācijas paktu, un 29. novembrī Saeima ar vienas balss pārsvaru nolēma to darīt. Tātad 6. decembrī NA un Stepaņenko, kura, protams, arī parakstījusi pieprasījumu, mēģinās izglābt latviešu tautu no kārtējās sapuvušo Rietumu ļoti maskētas, tomēr droši vien atkal jau diversijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu