Bunkus ģimene aicina izvērtēt Gobzema atbilstību premjera amata kandidātam • IR.lv

Bunkus ģimene aicina izvērtēt Gobzema atbilstību premjera amata kandidātam

11
Aldis Gobzems. Foto: Ints Kalniņš, Reuters/LETA

Ņemot vērā, ka 28. novembrī ar Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (LZAP) lēmumu tika nolemts izslēgt Aldi Gobzemu (KPV LV) no zvērinātu advokātu skaita pēc Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas Disciplinārlietu komisijas lēmuma, kā arī Gobzema turpmākos nomelnojošos izteikumus par nogalināto zvērināto advokātu Mārtiņu Bunkus un viņa ģimenes locekļiem, Bunkus ģimene piektdien aicina valsts politiskos līderus izvērtēt Gobzema pārstāvēto vērtību un uzvedības atbilstību Ministru prezidenta amata standartiem. 

“A. Gobzems ir daudzkārt atklāti nomelnojis nogalināto zvērināto advokātu Mārtiņu Bunkus un pat pēc LZAP lēmuma turpināja agresīvus, faktos nebalstītus un godu aizskarošus izteikumus par Mārtiņu un Bunkus ģimeni kopumā. A. Gobzema reakcija uz LZAP lēmumu, mūsuprāt, parāda politiķa divkosību, saskatot it kā neētisku rīcību citos, bet savu rīcību, nomelnojot nogalinātu cilvēku, uzskatot par normālu,” paziņojumā medijiem raksta M. Bunkus brālis Kristaps Bunkus.

Šāda uzvedība, pēc viņa domām, klaji neatbilst premjera amata kandidāta pārstāvēto vērtību un reputācijas standartam. Premjera amata kandidātam ir jābūt politiskās kultūras labajam paraugam, jāaizstāv tiesiskums valstī un ētikas vērtības.

“A. Gobzema kandidatūra ir pretrunā šiem nosacījumiem, un gan Latvijā, gan starptautiski sūta skaidru signālu, ka morāles un tiesiskuma vērtības Latvijā netiek ņemtas nopietni,” saka Kristaps Bunkus.

Komentāri (11)

Sskaisle 30.11.2018. 12.32

Ja Gobzems Bunkusu par bandītu būtu nosaucis, kamēr Bunkus ir dzīvs – būtu drosmīgs izaicinājums, bet – ja par bandītu kādu nosauc tad, kad tas vairs nevar sevi aizstāvēt – tad tā ir necienīga rīcība.

Vēl jo vairāk, ka Gobzems pats ir iesaistīts tādās lietās, par kurām ir pretrunīga informācija.

+6
-1
Atbildēt

0

vvilums 30.11.2018. 12.52

Plašsaziņas līdzekļos šis atgadījums būs atspoguļots uzklausot abas puses un tad izsecināts kaut kas ticams.

+1
0
Atbildēt

1

    vvilums > vvilums 30.11.2018. 12.54

    Šis koment.torai bija domāts

    0
    0
    Atbildēt

    1

    tara > vvilums 30.11.2018. 13.09

    Šis nav atgadījums, tā ir sistemātiska prakse Latvijā. Vai atceraties skaļo gadījumu par Saeimas komisijas vadītājas aktivitatēm? “Dokumenta viltošanā apsūdzētā Satversmes tiesas (ST) tiesnese Vineta Muižniece piektdien tiesas sēdē Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā apgalvoja, ka dokumentu viltošana Saeimā nav iespējama un “nekas tāds nevienam nav ienācis prātā”.
    Runa ir par dokumentu viltošanu. Ja Disciprinārlietu komisijas locekļu paraksti nav bijuši uzlikti 13.novembrī, tad … nu paši saprotat. Man piem. rodas jautājums vai komisijas sēde reāli dzīvē vispār ir bijusi. Jo tādā gadījumā dokuments būtu pieejams un ar to varētu iepazīties.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Sskaisle 30.11.2018. 14.52

VIENU GAN ES NESPĒJU IZPRAST – KĀPĒC VĒJONIS NOMINĒJA GOBZEMI NEVIS PABRIKU

VAI TIEŠĀM LEMPEBERGS LIKA UN PATS VĒJONIS NEDOMĀJA?

KĀPĒC DEMOKRĀTISKĀ VALSTĪ PREZIDENTS NERUNĀ AR SABIEDRĪBU, NESKAIDRO SITUĀCIJU

PĒC TERMIŅA BEIGĀM JĀŅEM NOST PENSIJA, JA DABRU NESPĒJ KĀRTĪGI PILDĪT

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu