Piepūstais skaistums • IR.lv

Piepūstais skaistums

Laura Keršule. Foto no personīgā arhīva
Ilze Vītola

Baloni nav tikai sarkani un zaļi cirka rotājumi, tie var būt arī eleganta svētku dekorācija — tāds ir Helium dizaina balonu salona un radošās studijas vadītājas Lauras Keršules mērķis

Kā radās ideja par baloniem?
Mani vienmēr urdījusi doma, ka vēlos atrast kaut ko savu. Ideju bija daudz, sākot no somiņām līdz rotām, bet ar to jau pilns Kalnciema kvartāla tirdziņš — būtu grūti radīt ko unikālu. Tad internetā uzdūros turku izcelsmes amerikāņu mākslinieces Jihanas Zencirli balonu kompozīcijām. Sapratu — nav, ko kavēties, jālec iekšā šajā aktualitātē.

Kā paiet jūsu diena?
No rīta vedu bērnus uz bērnudārzu un pēc tam dodos uz studiju. Arī dienās, kad nedekorējam kādu pasākumu, darba ir pilnas rokas, tiek gatavoti nākamie pasūtījumi. Sestdienas parasti tiek veltītas darbam, jo tad notiek daudz pasākumu. Lielu daļu laika «apēd» komunikācija, saziņa ar klientiem e-pastos un sociālajos tīklos. Dažkārt nepieciešams apmainīties pat ar 20 vēstulēm, līdz top skaidrs pasūtījums. Pati menedžēju Helium profilu Instagram. Tur mūs pamana, tur ir visa Helium «sāls», kāpēc cilvēki iegādājas balonu kompozīcijas. Lai tās labi izskatītos kristību, dzimšanas dienu un citās bildēs.

Ko darāt jūs pati?
Balonus pati vairs nepūšu, bet no darbinieču sapūstajiem veidoju instalācijas. Tas ir simtprocentīgs roku darbs, kas formējas veidošanas procesā. Skices tikai nosaka krāsu gammu un vēlamo formu. Dažkārt klienti nāk ar savu ieceri, taču parasti labākās instalācijas rodas, kad ir pateikts budžets un krāsas — tad varu izpausties, un iznākums parasti ir kas oriģināls. Gluži kā floristam, liekot puķi pie puķes, veidojas pušķi.

Kādiem pasākumiem cilvēki pasūta balonus?
Kāzas, kristības, jubilejas, uzņēmumi izmanto balonus kā mārketinga instrumentu — lai pievērstu uzmanību filiāles atvēršanai, kādai akcijai vai jubilejai. Nav tāda notikuma, kurā balons būtu neiederīgs — jā, mums ir bijis pasūtījums arī no apbedīšanas biroja. Draudzene reiz paņēma dažus nepiepūstus baltus balonus uz Itāliju. Izrādās, ka Itālijā populāra bēru tradīcija ir palaist baltu balonu gaisā — tas simbolizē dvēselītes aizlidošanu. Starp citu, mēs neatbalstām balonu laišanu debesīs: lai gan tie veidoti no biodegradējoša lateksa, kas vidē sadalās, cits stāsts ir par balonam piestiprināto plastikāta lentīti. Tā, tāpat kā plastmasas dzērienu salmiņi, nesadalās un var nosēsties jūrā vai mežā, dzīvnieki to mēdz apēst, un iznākums ir bēdīgs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu