Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Ierakumu karš

11. novembrī aprit 100 gadu, kopš beidzās Pirmais pasaules karš — četrus gadus, trīs mēnešus un divas nedēļas ilgušajam konfliktam punktu pielika starp Vācijas impēriju un Antanti (Apvienoto Karalisti, Franciju un Krieviju) parakstītais pamiers. Ne velti to dēvēja par ierakumu karu, jo galvenās kaujas tika izcīnītas kara laukos. Lai izbūvētu 250 m ierakumu, parasti 450 vīriem bija nepieciešamas sešas stundas.

Polijā valdošā konservatīvā partija Likums un taisnīgums (PiS) svētdien notikušajā pašvaldību vēlēšanu otrajā kārtā nav spējusi pārņemt varu vairākās lielajās pilsētās, to skaitā Varšavā.

Divus mēnešus pēc vēlēšanām pirmdien Zviedrijas valdību atkal uzdots veidot moderātam Ulfam Kristersonam, kura pirmais mēģinājums to izdarīt bija nesekmīgs.

NATO ģenerālsekretārs Stoltenbergs NATO mācību laikā Norvēģijā paziņoja, ka Krievijai ir jāuzņemas atbildība par iespēju, ka aukstā kara laikā ar ASV noslēgtais līgums par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķetēm var zaudēt spēku. ASV no tā vēlas izstāties, jo Krievija to neievēro un izstrādā jaunu vidējā rādiusa raķeti. Eiropā nav izvietotas jaunas ASV raķetes, bet ir arvien vairāk Krievijas raķešu, paziņoja Stoltenbergs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu