52 jaunie • IR.lv

52 jaunie

4
Baiba Kļava

Ar kādām iecerēm darbu sāk jaunie deputāti, un cik īsti viņu ir? Pat Valsts prezidents Saeimas uzrunā piesauca divas trešdaļas jauno, taču patiesībā 13. Saeimā ir 49 deputāti, kas deputātu zvērestu deva pirmo reizi dzīvē, un vēl trīs, kuru nebija iepriekšējā Saeimā, taču tikuši ievēlēti agrāk. Ir aptaujāja visus

Jautājumi

  1. Kāds ir galvenais likumdošanas darbs, ko vēlaties paveikt 13. Saeimā?
  2. Kas jums ir paraugs politikā?
  3. Saeimai uzticas tikai apmēram 20% iedzīvotāju. Ko jūs darīsit, lai šo uzticību vairotu?

Saskaņa


Inga Goldberga
(1966). Augstākā izglītība. Daugavpils domes izpilddirektore
.
1. Mana prioritāte būs likumdošanas pakete, kas regulē pašvaldību jomu — sākot ar Administratīvo teritoriju likumu un beidzot ar pašvaldību referendumiem. Tas būs pamats uzlabot valsts un pašvaldību pakalpojumu kvalitāti un efektivitāti.
2. Zigfrīds Anna Meierovics, Mārgareta Tečere un Džons F. Kenedijs ir politiķi, kas var kalpot par paraugu un iedvesmu.
3. Turpināšu strādāt, kā līdz šim, — pēc labākās sirdsapziņas, aktīvi komunicējot un sadarbojoties gan ar kolēģiem Saeimā, gan uzturot kontaktus ar vēlētajiem. Tikai katrs deputāts ar savu darbu un attieksmi var mainīt šo situāciju.


Nikolajs Kabanovs
(1970). Vidējā izglītība. Izdevniecības Vesti publicists. Iepriekš bijis deputāts 8.—11. Saeimā.
1. Centīšos uzlabot izglītību nacionālajām minoritātēm, pēc tam man šķiet ļoti vajadzīga veselības aprūpes pieejamība un medicīniskā personāla atalgojuma palielināšana.
2. Tuvākais piemērs ir mūsu frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.
3. Jāstrādā ar sociālajiem tīkliem, piemēram, Facebook. Komentēt savu darbību un paskaidrot jebkuru savu rīcību — kā šodien teica Valsts prezidents, neaizbildināties.


Jānis Krišāns
(1960). Augstākā izglītība. Rēzeknes slimnīcas valdes loceklis, Rēzeknes domes deputāts.
1. Es pat nezinu, ar ko sākt. Ja skatās, ka pēc 28 neatkarības gadiem esam viena no nabadzīgākajām Eiropas valstīm, tad darba ir ļoti daudz. Pensionāri, invalīdi — padomājiet, kā viņi dzīvo! Jāmaina likumi, kas aizsargā sociālo sfēru.
2. To pašu Ulmani varētu nosaukt, kas praktiski mūsu valsti no nulles izveidoja par vienu no turīgākajām valstīm dažu gadu laikā.
3. Jādomā par tiem cilvēkiem, kas dzīvo ārpus Rīgas, jo cilvēkiem ir tāda sajūta, ka Latvija beidzas aiz Rīgas robežas. Daudzi ministri nezina, kas notiek Latvijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu