Kopā! • IR.lv

Kopā!

Nellija Ločmele

Lāčplēša dienu šogad sagaidīsim bez skaidrības par to, kurš atbildēs par aizsardzības lietām un kāda vispār būs nākamā valdība.

Kamēr Valsts prezidenta lēmums par premjerministru vēl nebija zināms, uz sarunu Ir redakcijā pirmdien uzaicinājām Arti Pabriku. Atšķirībā no Jaunās konservatīvās partijas līdera Jāņa Bordāna, kuru intervējām jau tūlīt pēc vēlēšanām, Pabrika pārstāvētā apvienība Attīstībai/Par vairāk orientēta uz kompromisu meklēšanu.

Oktobra laikā jau pārliecinājāmies, ka jaunās koalīcijas izveidei nepietiek ar priekšvēlēšanu saukļu atkārtošanu, tikai drusku maigākā toņkārtā. Jācer, ka pēc prezidenta izvēles šis process iegūs mērķtiecību un politiķi būs ne tikai dzirdējuši, bet arī saklausījuši prezidenta galveno vēsti, kas caurvija viņa uzrunu jaunsanākušajai Saeimai. Kopā! Neizcelt tikai savu taisnību, bet atrast kopēju valodu — tā prezidents ieteica politiķiem uzņemties atbildību par Latviju. Un atgādināja, cik daudz četros gados var paveikt — pirmajam parlamentam savulaik uz kara drupām izdevās izveidot valsts institūcijas un armiju, kas spēja uzvarēt ienaidnieku, pieņemt Satversmi un panākt valsts atzīšanu. Šobrīd uzdevums ir vieglāks, taču vieglprātībai tā risināšanā nav vietas, jo likme ir vienmēr tā pati: tautas drošība un nākotne.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu