Kārina Pētersone: Literatūra ir dvēseles izaugsmes ceļš • IR.lv

Kārina Pētersone: Literatūra ir dvēseles izaugsmes ceļš

1
Kārina Pētersone. Foto no projekta ''Bibliotēka'' albuma.

Projektā ‘’Bibliotēka’’ publicēta video intervija ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības direktori Kārinu Pētersoni. Stāsts filmēts bibliotēkā, kurā Kārina Pētersone uzaugusi.

“Literatūra ir dvēseles izaugsmes ceļš. Tā ir dvēseles pieslīpēšana caur gara vēstījumu vai emociju devu,” intervijā projektam “Bibliotēka” saka Kārina Pētersone, stāstot par dzimtas saistību ar literatūru vairāku paaudžu garumā un literatūras nozīmi viņas dzīvē.

‘’Baltic International Bank’’ organizētajā projektā “Bibliotēka” iepriekš publicētas intervijas ar Andri Vilku, Zbigņevu Stankeviču un Noru Ikstenu. Tuvākajos mēnešos video intervijās par literatūru stāstīs Vaira Vīķe-Freiberga, Māris Bērziņš, Valērijs Belokoņs, Uldis Bērziņš, Imants Lancmanis un Sanita Stinkule.

Komentāri (1)

Sskaisle 08.11.2018. 10.06

ļoti skaisti runā šī kundze . Patiešām – man patīk, ko viņa saka un tie vārdi iedvesmo.

Bet – būtu interesanti, ja tiktu uzaicināts kāds tāds cilvēks pastāstīt par to savu, savas dzimtas bibliotēku, kura kara laikā ir izlaupīta, iznīcināta . Tikai atmiņās esoša.

Vai kāds tāds šodienas nabags , kuram bibliotēka nav un nekad nebūs – bet kurš varētu iztēloties savu bibliotēku – kaut ko tādā LH Borhesa bibliotēkas stilā – tas būtu kaut kas.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu