Partiju reitingā lielākais kāpums Saeimas jaunpienācējiem • IR.lv

Partiju reitingā lielākais kāpums Saeimas jaunpienācējiem

1
Foto: Evija Trifanova, LETA

Pēc vēlēšanām oktobrī pieaugusi popularitāte Saeimas jaunpienācējiem, bet Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) piedzīvojusi ievērojamu reitinga kritumu, vēsta sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Ja Saeimas vēlēšanas notiktu tagad, parlaments līdzinātos 13.Saeimai, rāda partiju reitings, ko sagatavojis pētījumu centrs SKDS pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma.

Lielākais atbalsts aizvien būtu partijai “Saskaņa” – 19,2%. Pēc vēlēšanām “Saskaņas” reitings ir pieaudzis par 2 procentpunktiem. Nākamās ir “KPV LV” ar 11,5% un Jaunā konservatīvā partija (JKP) ar 10,1%. Abām partijām, salīdzinot ar septembri, reitings pieaudzis par vairākiem procentpunktiem. Par partiju apvienību “Attīstībai/Par!” balsotu 8,9% vēlētāju. Reitings pieaudzis arī Nacionālajai apvienībai (NA) – 8,4%.

Sestajā vietā ar 5,4% noslīdējusi ZZS, piedzīvojot ievērojamu reitingu kritumu. Septītā ir “Jaunā Vienotība” ar 4,4% un Latvijas Reģionu apvienība ar 4,2%, piedzīvojot reitinga kāpumu. “Progresīvie” saņēmuši 1,7% atbalstu, Latvijas Krievu savienība – 1,4%.

Vēlētāju skaits, kas nepiedalītos vēlēšanās, saglabājas stabils – 12,6%. Aptauju rīkoja pētījumu centrs SKDS pēc LTV pasūtījuma. Aptauja notika 13.-23.oktobrī visā Latvijā, klātienē aptaujājot gandrīz 900 pilngadīgus pilsoņus.

Komentāri (1)

J.šveiks 06.11.2018. 07.01

ar reitingiem ir tāpat kā tajā dziesma.Muļķim mī*a acīs un saka , ka dieva rassa

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu