Plati atplestām acīm • IR.lv

Plati atplestām acīm

Ilze Blauberga. Foto — Lauris Aizupietis
Ieva Puķe

Ebreju glābēja Žaņa Lipkes sievas lomai filmā Tēvs Nakts režisors izvēlējās profesionālu, tomēr maz pazīstamu aktrisi. Lielā Kristapa nomināciju ieguvusī Ilze Blauberga pati ir piedzīvojusi vēstures drāmu: viņu no Rietumos dzīvojošā tēva 10 gadus šķīra dzelzs priekškars

Savu darba kabinetu Nacionālajā teātrī Ilze (40) par tikšanās vietu neizvēlas — tā būtu saruna piecu kolēģu kompānijā. Izlemjam nepretenciozi pasēdēt uz soliņa pie Rīgas kanāla. Garāmgājēji mums nepievērš uzmanību. Ilze ir inteliģenta un tieša, nemanot pārejam uz «tu».

Ilze Blauberga (40) plašai auditorijai nav pazīstama. Tāds esot bijis filmas Tēvs Nakts režisora Dāvja Sīmaņa uzstādījums — partnerībai ar Artūru Skrastiņu atrast nezināmu, tomēr profesionālu aktrisi.

Blauberga 2003. gadā beigusi tā dēvēto Valmieras teātra kursu Latvijas Kultūras akadēmijā. Arī Nacionālajā teātrī viņa nav štata aktrise, bet gan, kā pati iepazīstina ar sevi, «mārketinga projektu vadītāja / producente».

«Valmierā joprojām ir kursabiedri Elīna Vāne, Ivo Martinsons, Mārtiņš Liepa, Māra Mennika. Rīgā — Māris Bezmers, Kristīne Nevarauska, Kaspars Zvīgulis, Inga Alsiņa, Andris Gross, Didzis Eglītis. Saeimā ir Artuss. Visi manējie,» viņa pasmaida.  «Mums vēl joprojām ir labas attiecības. Sazvanāmies, braucam uz pirmizrādēm.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu