Vējonis mudina vienoties par koalīciju līdz 6. novembrim • IR.lv

Vējonis mudina vienoties par koalīciju līdz 6. novembrim

1
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no kreisās) un 13. Saeimā ievēlētās partiju apvienības "Attīstībai / Par!" Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks sarokojas tikšanās laikā Rīgas pilī. Foto: Evija Trifanova, LETA

Lai arī pēdējās dienās partiju sarunās “vērojams zināms progress, iezīmējot jau konkrētus jaunās valdības darāmos darbus”, līdz jaunās Saeimas pirmajai sēdei partijām ir jāturpina intensīvas konsultācijas, lai panāktu skaidrību arī par iespējamo koalīciju, otrdienas vakarā uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Pirms paziņojuma sniegšanas viņš tikās ar triju partiju nominētajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem.

Vējonis otrdien Rīgas pilī tikās ar 13. Saeimā ievēlētās partijas KPV LV Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu, Jaunās konservatīvās partijas kandidātu Jāni Bordānu un partiju apvienības Attīstībai/Par! kandidātu Arti Pabriku.

Iespējamie Ministru prezidenta amata kandidāti informēja Valsts prezidentu par līdzšinējās partiju sarunās sasniegto, turpmāko valdības veidošanas procesu un darāmajiem darbiem.

“Potenciālie Ministru prezidenta amata kandidāti nenoraidīja iespēju strādāt koalīcijā arī tad, ja konkrētais politiķis personīgi nebūs Ministru prezidents,” atzīmēja Valsts prezidents.

Tomēr Vējonis norādīja, ka 13. Saeimā ievēlētajām partijām jāspēj vienoties par iespējamo koalīciju un vairākuma atbalstu parlamentā, “lai jau 2018. gada 6. novembrī ievēlētu jaunu Saeimas priekšsēdētāju un prezidiju”. Prezidents uzsvēra, ka izskanējusī iecere par pagaidu prezidiju “raisa šaubas par jaunās Saeimas lemtspēju”.

Valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki, kuri iepriekš parlamentā nebija pārstāvēti – KPV LV, Jaunā konservatīvā partija un partiju apvienība Attīstībai/Par!.

Pagaidām sarunās nav iezīmējies konkrēts premjera kandidāts, par kuru varētu vienoties partijas, kā arī nav skaidrs koalīcijas sastāvs. JKP uzsver, ka nesadarbosies ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet pārējie sarunās iesaistītie politiskie spēki mudina veidot plašāku koalīciju kopā ar ZZS.

 

Komentāri (1)

J.šveiks 31.10.2018. 12.34

lai oktobra revolūcijas gadadienā varētu vienu iekampt?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu